Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tínedžerka (18) si narazila vagínu o riadidlá na bicykli: Nechcite vedieť, čo sa s ňou stalo

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DUBLIN - Tínedžerke zostali hrozné zranenia podobné pôrodu po tom, čo si narazila vagínu na bicyklových riadidlách. Lekársku pomoc, bohužiaľ, nevyhľadala ihneď a čakala tri dni. Napokon sa im podarilo zbaviť ju hematómu a úplne sa zotavila zo svojich zranení.

U 18-ročnej dievčiny, ktorej identita nebola zverejnená, sa okolo vulvy vytvorili hrozivé opuchy krvi a tekutín. Fotografie zverejnené v časopise British Medical Journal ukazujú, že pysky sa po zranení zväčšili a sčerneli. Lekári z nemocnice Rotunda v Dubline vysvetlili, ako k incidentu došlo. Povedali, že tínedžerka prišla s extrémnou bolesťou a neschopnosťou močiť. Symptómy sa u nej začali prejavovať po zrážke na bicykli, kedy si narazila vonkajšie genitálie na riadidlá bicykla. K lekárovi ale zašla až po niekoľkých dňoch. 

Tínedžerka (18) si narazila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Vyšetrenie odhalilo veľký hematóm v intímnej oblasti. Hematóm je krvná podliatina, ktorá sa pohybuje od malých krvných pľuzgierov až po obrovské vypuklé masy. Keď sa objaví okolo vagíny, je to zvyčajne spôsobené zranením alebo pôrodom. "Vulválne poranenia tohto charakteru sa najčastejšie vyskytujú postnatálne u žien po pôrode, najmä po operatívnom vaginálnom pôrode. Iné príčiny zahŕňajú traumu, násilný styk, sexuálne zneužívanie, injekciu do pohlavných ciev či poranenia spodnej časti, ako v tomto prípade v súvislosti s určitými športovými aktivitami," vysvetlila gynekologička Amy Worrallová z nemocnice Rotunda. 

Tínedžer si bol zajazdiť na bicykli: V jednej kormidlo, v druhej drink a... totálny horor

Dublinskí lekári uviedli, že opuchnuté tkanivo je hrubo edematózne, čo znamená naplnené hnisom a krváca. Mladá žena preto dostala morfium a katéter na vyprázdnenie močového mechúra. V anestézii sa lekárom podarilo hematóm vypustiť. O tri mesiace neskôr sa pacientka úplne zotavila.

Viac o téme: BicykelZranenieVagína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu