Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivý objav na sopke Etna: Policajti vošli do lávového tunela a...

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Salvatore Allegra)

RÍM - Talianska polícia našla v lávovom tuneli na sicílskej sopke Etna pozostatky muža, ktoré tam ležali desiatky rokov. Informovala o tom agentúra ANSA. Podľa vyšetrovateľov išlo pravdepodobne o muža vo veku okolo 50 rokov, ktorý na mieste zomrel v období od konca 70. rokov do začiatku 90. rokov. Jeho identitu zatiaľ vyšetrovatelia nepoznajú.

Na ľudské pozostatky upozornil služobný pes miestnej horskej služby, ktorá je súčasťou talianskej finančnej polície. Nemecký ovčiak začal štekať a dávať ďalšie znamenia psovodovi pri vchode do zavaleného tunela. Policajti kvôli tomu tunel otvorili a prehľadali. Muž pravdepodobne nezomrel násilnou smrťou. Podľa vyšetrovateľov zrejme sám vstúpil do ťažko prístupného lávového tunela a z nejakého dôvodu sa nedokázal dostať naspäť. 

Desivý objav na sopke
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: pixabay.com)

Polícia teraz pátra po jeho totožnosti. V čase smrti mal najmenej 50 rokov a bol 170 centimetrov vysoký. Podľa oblečenia sa dá predpokladať, že do tunela vstúpil v chladnom období. Na sebe totiž mal vlnený sveter a bundu. Pri tele policajti našli aj mince starých talianskych lír.

Viac o téme: MužúmrtieSopkaPozostatkyEtna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu