Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rehoľné sestry pozreli do babyboxu a ostali v šoku: Neuveríte, koho v ňom našli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

VROCLAV - Rehoľné sestry v poľskom Vroclave v noci z piatka na sobotu objavili v babyboxe dvadsaťročného muža. Vyťahovali ho odtiaľ policajti, ktorí ho odviezli rovno na záchytku, keďže bol pod vplyvom alkoholu. Napísal to server denníka Gazeta Wroclawska. Babybox je umiestnený hneď pri kláštore, kde rádové sestry pôsobia.

Sestry boromejky v noci prebudil alarm, ktorý bežne ohlasuje, že sa v babyboxe objavilo dieťa. Tentokrát v tomto zariadení, ktorému sa v Poľsku hovorí okno života, objavili dospelého muža. Zavolali preto hasičov a políciu. "Nevieme, ako to urobil, ale podarilo sa mu celému vliezť do babyboxu a už sa odtiaľ nedokázal dostať," uviedol jeden z policajtov.

Pomerne rýchlo sa ho podarilo z tesného priestoru vyslobodiť. Muž policajtom nedokázal vysvetliť, prečo do babyboxu vliezol, vypočuť ho preto plánovali až po tom, ako vytriezvie. Babybox zašpinil a rozvalil vaničku, do ktorej sa vkladajú deti.

Okno života pri kláštore Milosrdných sestier sv. Karla Boromejského je jediné vo Vroclave. Funguje od roku 2009 a matky do neho odvtedy odložili skoro dvadsať detí. Babyboxy majú predísť ohrozeniu zdravia a životov odkladaných detí. Keď doňho niekto vloží bábätko, zapne sa vyhrievanie, ventilácia a alarm, ktorý upozorní personál zdravotníckeho zariadenia. 

Viac o téme: Polícia BabyboxPoľskoRádové sestry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu