Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ľudia majú radi krátky sex

WASHINGTON – V mysliach ľudí je hlboko zakorenená predstava dlhého milovania. Mnohí snívajú o hodinovom milovaní, no podľa odborníkov je to len fantázia. Väčšine populácie vyhovuje a najväčšie uspokojenie prináša oveľa kratší sex. Milovanie je najkvalitnejšie v rozmedzí siedmich až trinástich minút. S dĺžkou klesá výkonnosť, dostavuje sa únava a klesá aj miera vzrušenia.

Aj troj- až sedemminútový sex je dostačujúci a vyhovuje veľkej časti populácie. Túžba po hodiny trvajúcej súloži je podľa amerických sexuológov mýtus. Z rozsiahleho prieskumu medzi Američanmi a Kanaďanmi vyplynulo, že súlož bez predohry by mala v ideálnom prípade trvať sedem až trinásť minút.

Toto časové rozmedzie považuje veľa ľudí za zodpovedajúce. Kratšiu súlož považujú za nedostatočnú a dlhšiu za otravnú. Podľa vedúceho štúdie Erika Cortyho z Pennsylvánie väčšina dvojíc považuje názor, že sex by mal trvať dlho, za zbytočný mýtus, ktorí ich znervózňuje. Väčšina Američanov si myslí, že by sex mal trvať pätnásť až dvadsať minút, ale v skutočnosti im na uspokojivý sex stačí polovica tohto času.

„Vo vysnívanej predstave mužskej sexuality má muž obrovský penis, erekciu tvrdú ako kameň a môže byť sexuálne aktívny celú noc. Výsledky tejto štúdie poskytujú oveľa realistickejšie údaje a sú užitočné pri liečbe ľudí so sexuálnymi problémami a dysfunkciami, v širšom kontexte aj pri prevencii sexuálnych dysfunkcií,“ tvrdí doktor Corty, podľa ktorého by sexuológovia mali začať verejnosť oboznamovať s faktami a bojovať tak proti mýtom, ktoré sú zdrojom mnohých problémov v milostnom živote. Štúdia bola publikovaná v odbornom časopise Journal of Sexual Medicine.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu