Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Super jednoduchý trik, ktorý zabráni vykypeniu vody z hrnca: Ľudia ho milujú

PAWCATUCK - Neuveriteľne jednoduchý trik, ako zastaviť prekypovanie vriacej vody z hrnca, odhalila vo svojom videu užívateľka TikToku. Jej nápad už ocenilo množstvo užívateľov. Vysvetlenie, ako tento princíp "skrotenia" vody v skutočnosti funguje, je dostupný aj na webe, ktorý sa zaoberá otázkami a odpoveďami z rôznych oblastí života.

Kristy Ehmerovú z amerického Connecticutu veľmi prekvapilo, keď zistila, že vodu prekypujúcu z hrnca dokázala zastaviť obyčajnou kockou ľadu, ktorú do nech vhodila. Týmto spôsobom totiž tekutinu veľmi rýchlo ochladila, a preto opäť klesla do hrnca. Ide o naozaj veľmi jednoduchý a rýchly trik, ako zabrániť vykypeniu vody.

@kristyehmer

##lifehack ##trending ##fyp ##viral ##blowthisup ##recipes ##cooking ##food ##tiktok ##tutorial ##fall ##tiktokrecipe ##mindblown ##recipesoftiktok ##momhacks

♬ TWINNEM - Coi Leray

Odborníci tento proces vysvetlili. "Keď hodíte kocku ľadu do vriacej vody, rýchlo sa ochladí, prestane vrieť a potom chvíľu potrvá, kým sa začne znovu variť. Ak ju hodíte do veľkého hrnca s vriacou tekutinou, vychladne iba jej časť na povrchu, takže si možno ani nevšimnete, že prestane vrieť." 

VIDEO Večný problém pri zohrievaní v mikrovlnke: Časť jedla je teplá, časť studená! Trik, ako tomu zabrániť

Mnoho užívateľov nápad Kirsty ocenilo a uviedlo, že ho určite začne používať. Ehmerová podotkla, že síce mohla znížiť teplotu sporáka, ale toto považuje za rýchlejšie riešenie. Na rovnaký účel by sa dala podľa komentárov použiť aj vareška.

Viac o téme: Varenie Trik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu