Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Chlapček trpí zriedkavým ochorením: To, čo sa deje s jeho telom, je strašidelné

Mateo je rozkošný chlapček. Zobraziť galériu (3)
Mateo je rozkošný chlapček. (Zdroj: TikTok/@blshelby)

HOUSTON - Negatívne poznámky na vzhľad dieťaťa vedia rozrušiť každú matku. Výnimkou nie je ani táto žena, ktorá si z kritických komentárov na svojho synčeka nerobí ťažkú hlavu a miluje ho takého, aký je. Niektorí jej totiž odporučili, aby jeho telo oholila. Chlapec má však vzácnu chorobu, kvôli ktorej musí užívať lieky a z nich mu po celom tele rastú tmavé vlasy.

FOTO Barbara (20) sa prestala holiť: Ochlpenie má hustejšie ako jej priateľ! Takto teraz vyzerá

Bri Shelbyová z amerického Texasu pravidelne navštevuje TikTok, aby zdieľala videá so svojím rozkošným synom Mateom Hernandezom, ktorý sa narodil s ochorením nazývaným vrodený hyperinzulinizmus. Toto ochorenie postihuje iba jedno z približne 50-tisíc detí. Na boj proti tejto chorobe bolo dieťaťu nasadené liečivo nazývané diazoxid – čo spôsobilo dosť neobvyklý vedľajší účinok. Novorodencovi krátko po začatí liečby začali rásť tmavé, čierne vlasy po celom tele.

@blshelby

Since my other video got taken down he’s still so precious. ##fyp ##foryoupage ##baby ##hairy

♬ original sound - Camylio

„Keď sa vaše dieťa stane chlpatým, pretože musí užívať lieky. Nasadili mu liek s názvom diazoxid, nie je potrebné ísť s ním na kontrolu hladiny hormónov," vysvetlila Bri na TikToku. „Keď sa narodil, nemal takéto vlasy, prišlo to potom, ako začal s liekmi,“ dodala Bri.

VIDEO Chlapček trpí zriedkavým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TikTok/@blshelby)

Po zdieľaní niekoľkých videí so synom však Bri dostávala kruté komentáre od neprajníkov, ktorí jej odkázali, aby svojho syna oholila. „Ponorte ho do vosku,“ napísal jeden z používateľov TikToku. „Ak by moje dieťa vyzeralo takto, zbavil by som sa ho,“ dodal ďalší.

Bri im odkázala, že malé dieťa predsa depilovať či holiť nemôže. V inom príspevku Bri zdieľala video, ako tancuje so svojím synom, spolu s titulkom: „Keď nás nezaujíma, čo ľudia hovoria o jeho chlpatom tele.“

VIDEO Chlapček trpí zriedkavým
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TikTok/@blshelby)

Napriek zlým komentárom sa však našli aj takí používatelia TikToku, ktorí sa s chorobou malého chlapčeka vedeli stotožniť a pochopiť ju. „Môj syn užíva diazoxid niečo vyše roka. Vlasy mal po celej tvári a hlave, bol ako rozkošný malý vlkodlak,“ komentoval jeden z používateľov. „Panebože, je úplne úžasný taký, aký je,“ dodal ďalší.

Viac o téme: DieťaChlpyOchlpenieVlasy Bri Shelbyová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu