Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

VIDEO Dievčine transplantovali kožu z rozkroku: Po rokoch sa u nej objavili prekvapivé dôsledky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Mladá Američanka sa v TikTok výzve podelila so skutočne bizarnou raritou, ktorú má na tele. Ako malá prekonala transplantáciu kože, na ukazováku má preto kúsok kože z chúlostivej oblasti. Problém nastal až v puberte, keď jej začalo rásť ochlpenie ako tam dole, tak aj na palci.

Užívateľka známa ako Rae sa nedávno zúčastnila internetovej výzvy, ktorej cieľom bolo zdieľať zvláštne veci, ktoré ľudia dokážu robiť s vlastným telom alebo majú na tele. Prispela fotkou svojho prsta, z ktorého rastie ochlpenie. Vysvetlila, že ako dieťa podstúpila transplantáciu kože, po ktorej jej z ukazováka rastú pramene chlpov. "Keď som mala dva roky, mama zabuchla dvere, v ktorých som mala prsty. Strhlo mi vrchnú časť prsta, stalo sa to ešte v 90. rokoch."

@raemackzie

#stitch with @themeg_94 @adrisaydree #MyStyle #DailyVlog #weirdbodythings #storytime #fyp #scars

original sound - Mack Brown

Lekári pri takomto zákroku odoberú kúsok kože z jednej časti tela, zvyčajne z ruky alebo nohy, a použijú ju na zakrytie poranenia. Ale vzhľadom na Raein vek sa špecialisti rozhodli namiesto toho odobrať kožu z jej slabín, pretože nechceli, aby sa jazva roztiahla. Všetko však nabralo tak trochu bizarný spád, keď dievčina začala dospievať a všimla si, že jej z prsta rastú chĺpky. Stalo sa tak zároveň s tým, ako jej začali rásť na intímnych miestach. Priznala, že sa jej kvôli tomu deti v škole posmievali. Aby toho nebolo málo, počas hojenia Rae z neznámych príčin strčila zasadrovanú ruku do toalety, čím sa sadra namočila. Transplantovaná koža na prste tak zmenila farbu dohneda. 

Toto je časť tela, ktorú by ste si nikdy nemali holiť: Má to zdravotné aj estetické riziká

V TikTok videu priznala, že k publikovania tohto malého tajomstva ju motivovala kamarátka. Jej video bolo prehraté viac ako päť miliónov krát, pričom ľudia kládli množstvo otázok. "Je prekvapujúce, že lekári nepredpokladali, že sa to stane," uviedol jeden z komentujúcich. Ďalší zažartoval, že pri pohľade na jej ukazovák prakticky všetci vidia kúsok z jej chúlostivého miesta.

Viac o téme: Transplantácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu