Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

VIDEO Opitý vodič (24) zaspal za volantom a rútil sa do tunela: Od tragédie ho zachránila jediná vec

(Zdroj: Twitter/Austin Tesla Club)

OSLO - Nórske médiá informovali o incidente na diaľnici, kvôli ktorému musel byť uzatvorený tunel Nøstvet. Policajti totiž riešili prípad opitého vodiča, ktorý zaspal počas jazdy za volantom. Jeho samého ako aj ostatných účastníkov cestnej premávky zachránilo od obrovskej tragédie iba to, že išlo o elektromobil Tesla, ktorý dokázal prevziať riadenie.

Video naháňajúce zimomriavky koluje po sociálnej sieti. Jeho autorom je šofér, ktorý si počas jazdy na diaľnici všimol, že vodič okoloidúcej Tesly spí za volantom. Našťastie pre neho aj všetkých naokolo aktivoval elektromobil funkciu automatického riadenia, takže nespôsobilo žiadnu život ohrozujúcu kolíziu. Keď po chvíli auto "zistilo", že jeho vodič nereaguje, zastavilo a zaplo výstražné svetlá. 

VIDEO Vodič Tesly prechádzal cez cintorín: Keď sa pozrel na obrazovku, premkla ho hrôza

Na miesto zakrátko dorazili policajti, ktorí zistili, že 24-ročný mladík zaspal, pretože bol opitý. "Na 0540 zastavila v tuneli Tesla. Ako sa ukázalo, bol to muž vo veku 24 rokov, ktorý zaspal za volantom. Bol opitý, ale všetko tvrdohlavo popieral," uviedli policajti na oficiálnej stránke. Tunel bol uzatvorený a mužovi zadržali vodičský preukaz.

Funkcia automatického pilota vyvoláva rôzne diskusie a má množstvo kritikov, i keď v tomto prípade pravdepodobne zachránila život nielen vodičovi, ale aj všetkým, ktorí sa v tom čase nachádzali v jeho blízkosti. Zakladateľ spoločnosti Tesla Elon Musk čelil v apríli ostrej kritike po tom, ako model S 2019 spôsobil smrteľnú nehodu v Texase. O život vtedy prišli dvaja ľudia vo veku 50 rokov, keď elektromobil uháňal vysokou rýchlosťou, ale nezvládol prejazd zákrutou. Z vyšetrovania vyplynulo, že v čase nehody nebol nikto za volantom.

Viac o téme: TunelNórskoTesla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu