Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Chlapec (14) trpí strašidelným ekzémom: Je taký bolestivý, že si želá byť v umelom spánku!

Ekzém sa chlapcovi rozšíril aj na tvár Zobraziť galériu (4)
Ekzém sa chlapcovi rozšíril aj na tvár (Zdroj: profimedia.sk)

BRISTOL - Iba štrnásťročný chlapec si praje, aby ho lekári uviedli do kómy. Dôvodom je rozsiahly ekzém, kvôli ktorému ho svrbí pokožka na celom tele. Údajne už nie je schopný ani zaspať. Matka zháňa peniaze na urgentné vyšetrenie, aby svojmu synovi pomohla.

Barneymu Raeovi z Bristolu v Avone diagnostikovali minulý rok ekzém, ktorý pokrýva jeho pokožku doslova od hlavy až po päty. Napriek tomu, že vyskúšal mnoho rôznych liekov, Barney je stále v agónii a svojej matke prezradil, že s bolesťou už nedokáže žiť. „Dokonca mi povedal, že chce byť v indukovanej kóme, pretože bolesť je veľmi silná,“ zdôverila sa pre portál metro.co.uk chlapcova matka Miranda.

Barney v minulosti
Zobraziť galériu (4)
Barney v minulosti  (Zdroj: profimedia.sk)

Prevratné odhalenie vedcov: Táto ďalšia choroba vás zrejme dokáže ochrániť pred COVIDOM!

Slobodná mamička teraz zháňa peniaze na urgentné a rýchle ošetrenie. Dodala, že posledných 10 mesiacov bolo pre Barneyho „mučením“ kvôli jeho spánkovej deprivácii a skutočnosti, že si za svoje kožné problémy môže dokonca sám. „Dostal sa do bodu, že sa bál spať. Keď spí, nevedomky sa škriabe a zobudí sa krvácajúci od hlavy po päty,“ povedala Miranda.

FOTO Chlapec (14) trpí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pretože Barney je alergický na mnoho prísad v domácich liekoch a voľnopredajných krémoch, ťažko hľadal úľavu od svrbenia a popraskanej pokožky. Predpísané krémy mu spôsobovali začervenanie a neznesiteľné bolesti. „Teraz sa to dostalo do bodu, že sa o neho veľmi bojím. Nikdy predtým nemal na tvári ekzém – je všade,“ uviedla chlapcova matka. Svojmu synovi dokonca dávala na noc obväzy, aby si nerozškriabal už beztak bolestivú pokožku. V jednu noc však podišiel k svojej matke, triasol sa a krvácal z krku.

FOTO Chlapec (14) trpí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

„Z dôvodu vyčerpania si neuvedomuje, že ho to svrbí, a preto sa surovo škriabe. Je to úplne nekontrolovateľné nutkanie,“ priblížila Miranda. Chlapcova matka preto zriadila finančnú zbierku na získanie peňazí pre súkromnú odbornú lekársku konzultáciu, ktorá stojí 300 libier (348 eur). „Musím urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby som zlepšila Barneyho situáciu a som ochotná urobiť všetko, čo bude potrebné,“ dodala Miranda.

Viac o téme: OchorenieEkzémBarney Rae
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu