Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strašná smrť vo výťahu: Tínedžerku sa snažil vyslobodiť údržbár, skončilo sa to masakrom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ČAN-ŤIANG - Tínedžerka z Číny prišla minulý týždeň o život po poruche výťahu. Zostala v ňom uväznená, keď nekontrolovateľne vystrelil až na tridsiate poschodie budovy. Následne narazil do hornej výťahovej šachty. Presná príčina smrti dievčiny je doposiaľ neznáma.

Tragédia sa podľa portálu Newsweek odohrala 23. mája v pobrežnom meste Čan-ťiang v provincii Kuang-tung. Dievča zostalo uväznené vo vnútri výťahu medzi prvým poschodím prízemím. Keď sa pracovník údržby pokúsil manuálne otvoriť dvere, kabína náhle vyletela smerom hore a prešla tridsať poschodí. Následne narazila na hornú časť výťahovej šachty. 

Tínedžerku sa po hodine podarilo vyslobodiť z výťahu a okamžite bola prevezená do miestnej nemocnice. Tam ju lekári vyhlásili za mŕtvu. Presnú príčinu smrti miestne médiá nezverejnili. "Incidenty, pri ktorých výťahy vystreľujú na vyššie poschodia, sú pomerne časté, ale nestáva sa často, že vedú k zraneniu alebo smrti," uviedol Wang Libin, inžinier z Inštitútu pre kontrolu a výskum špeciálneho vybavenia v Chang-čou. 

Ukrutná smrť vo výťahu: Mladík (†30) už vystupoval, keď sa stalo niečo strašné

Miestne úrady informovali, že bola vytvorená pracovná skupina pre vyšetrovanie incidentu, ku ktorému došlo pravdepodobne v dôsledku poruchy brzdného mechanizmu výťahu. Obeťou bola študentka strednej školy, ktorá mala mať o týždeň neskôr prijímacie skúšky na vysokú školu.

Viac o téme: VýťahTragédiaČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu