Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pani hladných orlov: Dravcov kŕmi ako holuby

Vzácne dravce sa k svojej hostiteľke zlietajú aj zo 100-kilometrového okruhu. Niekedy na obed priletí aj 400 hladošov Zobraziť galériu (3)
Vzácne dravce sa k svojej hostiteľke zlietajú aj zo 100-kilometrového okruhu. Niekedy na obed priletí aj 400 hladošov (Zdroj: Profimedia)

HOMER - Je to úchvatný a nekaždodenný pohľad - zababušená žena kŕmi stovky orliakov bielohlavých. Tieto krásne vtáky, ktoré sú jedným zo symbolov Severnej Ameriky, nepatria medzi spoločenské operence.

Hlad však mení aj zákony prírody. A tak v drsnej zime na Aljaške, kde -15 stupňov Celzia predstavuje miernu teplotu, Jean Keeneová kŕmi stovky týchto vtákov, akoby to boli holuby.

Jean Keeneová (84) sa pred tridsiatimi rokmi zamestnala v továrni na spracovanie rýb v rybárskom mestečku Homer na aljašskom polostrove Kenai. Zvyškami rýb začala vtedy kŕmiť orly bielohlavé a odvtedy to robí každú zimu. Dnes je jedinou držiteľkou povolenia na takéto kŕmenie chránených orliakov bielohlavých. Počas jednej sezóny im rozdá asi 20 ton rýb.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu