Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pri pohľade na Google Maps ostali ľudia vydesení: FOTO, ktorá im nahnala zimomriavky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Google Maps)

PORTLAND - Snímka, ktorá sa objavila na aplikácii Google Maps, vyvolala veľké znepokojenie, pretože zachytáva dve telá uložené v hroboch. V tomto prípade však fotografia neodhaľuje nič zlovestné, ale ide o výsledok práce umelcov.

Záber zachytený Google mapami v americkom Portlande vyvoláva množstvo otázok a u mnohých užívateľov aj zdesenie. Zobrazuje totiž dve odkryté hrobové miesta, v ktorých ležia neznámi muži. Na snímke nie sú žiadne rakvy ani pracovné náradie. Pôvod fotiek ale nie je ani zďaleka taký hrozivý, ako by sa mohlo zdať. Ide totiž o umelecké dielo nazvané "Untitled Graves", ktorého autormi sú Dutes Miller a Stan Shellabarger z Chicaga. 

Pri pohľade na Google
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Google Maps)

"Jamy sú blízko seba, hlboké a dostatočne veľké na to, aby si do nich mohli ľahnúť. Medzi hrobmi je vykopaný malý tunel, dvojica sa drží za ruky," vysvetľuje web galérie Western Exhibitions. Podľa nej išlo o metaforu, ktorou umelci symbolizovali, že sa budú naveky držať za ruky. Iterácia diela bola dokončená v Portlande ako súčasť festivalu, ktorý usporiadal miestny inštitút súčasného umenia, informoval šéf galérie Scott Speh. 

FOTO Google Maps mali odhaliť existenciu mýtického netvora: Záhadu vidno až z vesmíru

Galéria uvádza, že ide o dielo dvojice, ktorá sa venuje performatívnemu umeniu. Názory užívateľov na toto dielo sa rôznia. Mnohí sa domnievajú, že ide iba o fotomontáž a spochybňujú pravosť fotky. Iní sa zas vyjadrili, že nechápu zmysel takéhoto umenia, z ktorého človek nemá žiadny osoh a už tobôž nie pôžitok. 

Viac o téme: HrobGoogle Maps
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu