Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Rybár ulovil tú najčudnejšiu rybu vo svojom živote: Keď otvoril jej ústa, ostal v šoku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Tridsaťtriročný rybár z Floridy ostal poriadne zaskočený po tom, ako sa mu podarilo uloviť rybu s veľmi zvláštnymi zubami. Vyzerajú totiž úplne ako tie ľudské. Má to však svoj dôvod - potrebuje ich na rozdrvenie svojej potravy.

Paul Lore pred pár týždňami lovil neďaleko mesta Melbourne, ktoré leží juhozápadne od metropoly Orlando. Keď sa mu zabral navijak, potešil sa a bol zvedavý, čo sa mu podarilo chytiť. A sklamaný rozhodne nezostal. Chytená ryba ho upútala už na prvý pohľad, mala totiž na tele zaujímavý zebrí vzor. V ozajstnom šoku zostal ale až po tom, ako otvoril jej ústa. Boli totiž plné "ľudských" zubov. "Vyzerajú úplne ako tie naše. Keď som si ich ale prezrel pozornejšie, zistil som, že sú usporiadané v radoch ako ich majú žraloky. Je to tá najčudnejšia ryba, akú som kedy ulovil," skonštatoval Paul, ktorý ju pustil späť do vody. 

VIDEO Rybár ulovil tú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Pen News)

VIDEO Rybár ulovil tú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/Pen News)

Podobné úlovky už boli zaznamenané vo viacerých kútoch sveta. Ide o tzv. ovčiaka, morskú rybu Archosargus probatocephalus, ktorá zvyčajne dorastá do dĺžky približne pol metra. Je známa svojím netypickým chrupom, zoradeným v niekoľkých radoch, pričom predné zuby nápadne pripomínajú tie ľudské. Práve tie využíva na rozdrvenie ulity svojej koristi. 

VIDEO Rybár ulovil žraloka mutanta: Preboha, veď ten má ľudskú tvár!

Ovčiaky sa pomerne bežne vyskytujú najmä na atlantickom pobreží Spojených štátov. Živia sa prevažne kôrovcami. Podľa rybárov majú veľmi chutné mäso. 

Viac o téme: ZubyRyba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu