Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Úrady varujú: Ak máte doma túto kuchynskú pomôcku, okamžite ju prestaňte používať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON D.C. - Komisia pre bezpečnosť spotrebného tovaru vydala nariadenie, na základe ktorého musí byť z trhu stiahnutý obľúbený kuchynský nôž. Vládna agentúra pristúpila k tomuto rozhodnutiu po tom, ako boli evidované viaceré požiare v dôsledku používania tohto produktu. Zároveň upozorňuje zákazníkov, aby v záujme vlastnej bezpečnosti kontaktovali výrobcu.

Ak nemáte doma túto pomôcku, hrozí vám oveľa vyššie riziko nákazy KORONAVÍRUSOM

Americká Komisia pre bezpečnosť spotrebného tovaru (CPSC) nariadila, aby bolo z trhu stiahnutých približne 128 000 nabíjacích nožov značky Rapala z dôvodu obáv vzniku požiaru. Tieto kuchynské pomôcky sa totiž môžu prehriať a potenciálne vznietiť, ak sú nabíjané pomocou iných nabíjačiek. Ide o výrobky, ktoré boli v predaji po celých Spojených štátoch od marca 2011 do decembra 2018. Ku dňu stiahnutia z obehu evidoval výrobca dvanásť hlásení o požiaroch batérií týchto nožov. K zraneniu osôb, našťastie, nedošlo, ale viacerým vznikla škoda na majetku. 

Úrady varujú: Ak máte
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube/Team Coldfront)

Nie všetky výrobky sú však nebezpečné, ide iba o konkrétnu sériu. CPSC uviedla, že nože, ktoré by sa mali prestať používať, majú čierno-šedé rukoväte s červeným logom Rapala a je na nich biely nápis ION. Podľa vládnej agentúry "by mali všetci okamžite prestať používať tento nabíjateľný filetovací nôž, vybrať z neho batériu a pozrieť sa, či je na nej biely štítok ETL". Ak ho nôž nemá, zákazník by sa mal spojiť s výrobcom, aby dostal predplatenú spiatočnú obálku a poslal v nej starú batériu. Krátko nato mu bude bezplatne doručená náhradná batéria. 

Viac o téme: NôžPožiar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu