Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Nechutné varovanie meteorologičky, ktorým by ste sa mali riadiť: Toto v zime nikdy nerobte!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SIOUX CITY - Meteorologička z Iowy zverejnila na TikToku video s výstražným upozornením, aby ľudia nejedli cencúle. Reagovala tak na fotografiu, na ktorej nemenovaná žena začala jesť cencúľ priamo zo strechy svojho domu. Zároveň sľúbila, že čoskoro poskytne vysvetlenie, prečo by ste za žiadnych okolností nemali jesť sneh.

Minulý týždeň zdieľala 24-ročná Katie Nickolaouová, meteorologička ranných správ v televízii KMEG 14, video na TikToku, kde neznáma žena jedla dlhý cencúľ zo strechy svojho domu. "Prosím, nerobte to. Som meteorologička, mala by som to vedieť," reagovala. Následne vysvetlila, prečo je to tak. "Keď sa tvoria cencúle, je to z vody, ktorá sa topí z vašej strechy a steká po boku budovy. Viete, čo ešte je na vašej streche? Vtáčie hovienka. A je ich tam veľa. A táto voda ich zachytí a zmrazí v ľade. Jete hovienko!"

@weather_katie

Don’t eat icicles! Please respect the fact that I edited out the original woman in the video (I have her permission) #IciclePoop

original sound - nickolaou.weather

Nickolauovej video bolo prehraté už viac ako 11 miliónov krát. Katie priznala, že sneh a ľad ju fascinujú už odmalička. Uvedomuje si vraj, že jedenie, resp. olizovanie cencúľov je pre mnohých ľudí niečo ako tradícia. Ku komentáru ju inšpirovali aj iné videá, v ktorých ľudia jedli cencúle zo striech alebo z výfukov automobilov. Upozorňuje však, že je to poriadne nebezpečné. "Na to, aby voda skondenzovala a vytvorila dážď alebo sneh, potrebuje jadrá kondenzácie oblakov (aerosólové častice). To je fantazijný výraz pre kúsok špiny, soli, uhlíka alebo prachu," vysvetlila odborníčka. Cencúle zo striech môžu navyše obsahovať decht, olovo alebo dokonca zvieracie exkrementy a tie z výfukov zase výfukové plyny či iné karcinogény. 

Nechutné varovanie meteorologičky, ktorým
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Katie chce šírením svojich správ nadchnúť ľudí, aby sa viac zaujímali o počasie. Budúci týždeň sa chystá zverejniť video o tom, prečo by ľudia nemali jesť sneh. Naznačila, že dôvodom sú takzvané "snehové blchy", čiže hmyz, ktorý sa nachádza v snehu. Dodala, že keď sa začnete kamarátiť s meteorológmi, naučíte sa veľa takýchto zaujímavostí. 

Viac o téme: SnehĽadCencúľMeteorológ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu