Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Starenka (107) sa vyliečila z covidu-19! Celý čas pociťovala len jediný PRÍZNAK

Tillie sa vyliečila z covidu-19
Tillie sa vyliečila z covidu-19 (Zdroj: Facebook/Ecumen Detroit Lakes)

WASHINGTON - V Spojených štátoch zaznamenávajú každý deň desaťtisíce nových infikovaných koronavírusom. Rovnako tam každý deň zomierajú na COVID-19 tisíce ľudí. Medzi tých, ktorí toto ochorenie prežili, sa zaradila 107-ročná Tillie Dybingová.

Ochorenie u nej diagnostikovali na jeseň. Dybingová sa narodila v roku 1913 a prežila aj chrípkovú epidémiu. Vtedy jej rodina žila v Severnej Dakote a ona mala päť rokov. Pri covide-19 pociťovala podľa stanice CNN len únavu. Jej dcéra uviedla, že mama nemala horúčku ani žiadny nález na pľúcach. "Len stále spala." Tillie žije v opatrovateľskom dome v Detroite, kam sa už mohla vrátiť. V živote sa musela zmieriť s mnohými stratami - s úmrtím niekoľkých svojich súrodencov aj manžela. Vo veku 95 rokov prekonala rakovinu. 

What an amazing story about an amazing woman! She is the true definition of #EcumenStrong and we are so grateful she has...

Posted by Ecumen Detroit Lakes on Friday, 11 December 2020

V USA sa začalo v pondelok očkovať vakcínou spoločnosti Pfizer a BioNTech a už čoskoro má byť schválená aj vakcína od Moderny. Epidemiológ Anthony Fauci varoval Američanov pred cestovaním a zhromažďovaním počas Vianoc. Jeho rodina sa vraj počas sviatkov zachová podobne ako pri Dni vďakyvzdania a bude sa riadiť pokynmi Strediska pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC). "Buďte doma a stretávajte sa len s ľuďmi z vlastnej domácnosti. Tieto Vianoce nemôžu byť rovnaké ako tie minulé, pretože sme vo veľmi zložitej situácii," vyhlásil. Podľa Fauciho vianočné sviatky môžu priniesť ešte väčšiu katastrofu, než ako to bolo po presunoch miliónov Američanov na Deň vďakyvzdania, hoci aj vtedy CDC radilo necestovať. 

Viac o téme: USAKoronavírusCOVID-19Tillie Dybing
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu