Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Aligátor sa tentokrát sám stal obeťou: Zožral ho nečakaný tvor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ORLANDO - Fotografka divokej prírody Shellie Gilliamová minulú sobotu na Floride zachytila moment, ktorý sa nevidí každý deň. Vyfotografovala veľkú modrú volavku s aligátorom v zobáku. Mnohí neveria vlastným očiam a doposiaľ netušili, že niečo také je vôbec možné.

Gilliamovej sa podarilo zachytiť niečo mimoriadne výnimočné. Pri jazere Apopka na Floride odfotila volavku, ktorej zo zobáka trčal chvost malého aligátora. Video z tohto incidentu zverejnila na Facebooku, kde fascinuje množstvo ľudí. "Proste wau! Príroda ma neustále ohromuje každý deň," okomentovala svoj príspevok. 

"Áno, vták dokáže zjesť aligátora. Táto veľká modrá volavka strávila polhodinu zabíjaním a konzumáciou veľkého juvenilného aligátora," vysvetlil riaditeľ Centra pre záchranu a rehabilitáciu exotických zvierat v Palm Shores. 

Rybár sa tri roky snažil chytiť monštruózneho aligátora: Konečne sa mu to podarilo, obor na FOTO!

Zdá sa, že príroda fascinuje aj iných. "Páni, to je fakt divoké," skonštatoval jeden komentujúci. V konečnom dôsledku sa ale nie je čomu čudovať. Volavka patrí k mokraďovým vtákom, ktoré sú známe pre svoj silný, bagrovitý zobák. Konzumujú pomerne pestrú stravu pozostávajúcu zo žiab, hadov, korytnačiek a dokonca aj malých cicavcov.

Viac o téme: VolavkaAligátorFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu