Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Bill Gates predpovedá, ako bude vyzerať svet po korone: TOTO klesne až o polovicu

Bill Gates Zobraziť galériu (2)
Bill Gates (Zdroj: TASR/AFP/Nicholas Kamm)

NEW YORK - Miliardár a filantrop Bill Gates predpokladá, že súčasná situácia, ktorá prinútila čoraz viac ľudí pracovať z domu, sa výrazne nezmení ani po skončení pandémie. Domnieva sa, že viaceré firmy sa už nevrátia k niekdajším pracovným návykom a ak aj áno, tak ich výrazne obmedzia.

Súčasná pandémia priniesla zásadné zmeny v oblasti podnikania spojeného s cestovaním. Zakladateľ spoločnosti Microsoft počas konferencie DealBook pre New York Times predpovedá, že počet služobných ciest klesne na polovicu a zamestnanci budú v kancelárii tráviť o tridsať percent menej času v porovnaní s minulosťou. Ďalej si myslí, že pracovné cesty sa stanú len výnimočnou záležitosťou pre firmy, ktoré plnohodnotne dokážu fungovať aj vtedy, keď ich zamestnanci pracujú z domu. Gates však pripustil, že prístup jednotlivých firiem bude v tomto smere individuálny.

Bill Gates predpovedá, ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Filantrop, ktorý okrem iného podporuje aj vývoj vakcíny, priznal, že v dôsledku pandémie sa mu značne zjednodušil rozvrh a už toľko necestuje za prácou. Tento rok vraj usporiadal už päť virtuálnych konferencií so zástupcami farmaceutického priemyslu. "Do kancelárií budeme chodiť už iba občas a absolvujeme aj nejaké služobné cesty, ale oveľa menej," podotkol Gates. 

KORONAVÍRUS Bill Gates varoval pred pandémiou, teraz predpovedá, kedy sa skončí

Pandémia dramaticky znížila dopyt po leteckej doprave, najmä po lukratívnych pracovných cestách. Cestovanie za prácou a biznisom predstavovalo pred koronakrízou pre letecké spoločnosti polovicu ich príjmov. 

Viac o téme: Bill GatesKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu