Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Mesto zasiahlo brutálne krupobitie! Domy sú zničené ako po bombardovaní

(Zdroj: Youtube/Gazeta Kronika)

SPRINGFIELD LAKES - Obyvatelia mesta Springfield Lakes v austrálskom Queenslande sú šokovaní z následkov búrky, ktorá sa prehnala austrálskym štátom Queensland. Obrovské krúpy tam zničili stovky domov a firiem.

Juhovýchodný Queensland sa spamätáva zo série silných búrok, ktoré sa touto oblasťou prehnali uplynulý víkend a nechali 95 000 domácností bez elektriny. Ničivé počasie bolo sprevádzané krupobitím. Krúpy boli veľké ako tenisová loptička a zničili mnoho domov. Na niektorých vietor odtrhol kus strechy, v dôsledku čoho sa dažďová voda vovalila priamo do spálne. 

Prezident miestnej obchodnej komory Neil Coupland, uviedol, že doteraz posúdili už stovky poškodených nehnuteľností, pričom viaceré z nich sú neobývateľné. "Som realitným agentom už 37 rokov a musím povedať, že som ešte nikdy nič také nevidel. Videl som povodne, ale teraz to vyzerá, akoby niekto hodil bombu do jazera Springfield Lake," vyhlásil. 

Zatiaľ čo sa obyvatelia pokúšajú obnoviť svoje domovy, Austrálska rada pre poistenie (ICA) varuje pred "hľadačmi katastrof", ktorí sa snažia zneužiť zraniteľné domácnosti. Potvrdil to jej výkonný riaditeľ ICA Andrew Hall. "Hľadači katastrof sa objavia po prírodnej katastrofe a zameriavajú sa na domácich, ktorých vyčíňanie počasia postihlo," vysvetlil Hall. Mnoho rodín, starších a zdravotne postihnutých Austrálčanov tak podvodníci dostávajú do dlžôb, keď ponúkajú urgentné kontroly alebo opravy nehnuteľností. Prácu ale buď nikdy nedokončia, alebo ju odvedú mizerne. Naliehajú na domácich, aby na mieste podpísali zmluvu, niektorí falošne tvrdia, že ich poslal poisťovateľ a iní zase hovoria, že všetky výdavky uhradí poisťovňa. Hall preto vyzval ľudí, aby úradom hlásili podobných podvodníkov a v prípade vyhrážania alebo zastrašovania okamžite kontaktovali políciu.

Viac o téme: BúrkaKrúpyAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu