Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Facebook zablokoval žene účet: Kvôli tomu, že na ňom hľadala toto SLOVO

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Ebony Neumann)

GOLD COAST - Ebony Neumannová z austrálskeho štátu Queensland vraj dostala zákaz prístupu na Facebook len kvôli tomu, že sa pokúšala nájsť jednu mexickú reštauráciu. Nemohla tak spravovať svoju obchodnú stránku s viac ako šesťtisíc fanúšikmi.

Ebony z mesta Gold Coast hľadala na sociálnej sieti podrobnosti o miestnej mexickej reštaurácii s názvom Lolita, ktorá je pomenovaná podľa románu ruského autora Vladimíra Nabokova z roku 1955. Teraz tvrdí, že spoločnosť ju za vyhľadávanie tohto výrazu potrestala zákazom prístupu na Facebook aj Instagram. "Hľadala som neďalekú mexickú reštauráciu Lolita’s. Po zadaní tohto textu na Facebooku ma okamžite upozornil, že som porušila ich komunitné normy," povedala rozhorčená užívateľka. 

Facebook zablokoval žene účet:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ebony Neumann)

Podľa nej ide o nespravodlivý čin vzhľadom na jej osobný charakter, históriu používania Facebooku a prácu, v rámci ktorej sa venuje pomoci ženám v prekonaní ich zdravotných problémov. V dôsledku deaktivácie svojich účtov na sociálnych sieťach vraj nemohla prevádzkovať svoju obchodnú stránku, kde ju sledujú tisícky ľudí. Neumannová nemôže uveriť, ešte päťdesiat rokov po vydaní kontroverzného románu to stále spôsobuje problémy. 

Facebook jej medzičasom obnovil účty s tvrdením, že k deaktivácii došlo z iného dôvodu. Podľa hovorcu spoločnosti jej účty napadol hacker. "Vieme, že strata prístupu k vášmu účtu môže byť nepríjemnou skúsenosťou. Naďalej vyvíjame nové nástroje, ktoré ľuďom pomôžu pri obnovovaní ich účtov," píše sa v oficiálnom stanovisku. 

Viac o téme: Facebook Zablokovanie účtu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu