Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rodičom zomrel syn (†19): Pred pohrebom ležal v rakve, no potom prišiel desivý moment

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TEHUACÁN - K poľutovaniuhodnej udalosti došlo v mexickom meste Tehuacán v štáte Puebla, kde nebolo rodičom umožnené s úctou pochovať svojho syna. Dramatickú udalosť nakoniec vyriešil empatický prístup susedov a predstaviteľov mesta.

VIDEO Nebožtíka (†74) práve chceli pochovať, no toto nečakali: Pohľad do chladiaceho boxu im vyrazil dych

Chudoba sa podpísala pod strastiplnú skúsenosť rodičov, ktorí prišli o svojho deväťnásťročného syna. Bolesť zo straty dieťaťa totiž znásobil fakt, že mu nedokázali zaplatiť rakvu a dôstojný pohreb. V pohrebnom ústave síce dostali truhlu, do ktorej uložili pozostatky nebohého a nechali ich vystavené v dome, ako býva v tejto komunite zvykom. O chvíľu k nim však prišli zamestnanci ústavu a požadovali 3500 pesos (cca 140 eur). Keďže rodičia mali k dispozícii v prepočte len zhruba 28 eur, muži z rakvy nebožtíka vyložili na zem a odniesli si ju späť do prevádzky.

Zdesenie nad celou situáciu pomohli nešťastným rodičom prekonať susedia, ktorí zakúpili ďalšiu rakvu. Hneď, ako sa o všetkom dozvedeli miestne úrady, poskytli rodine bezplatné miesto na cintoríne, kde mohol byť zosnulý mladík pochovaný.

Viac o téme: PohrebRakva Mexiko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu