Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Armádny výskum prišiel s prevratným zistením: Táto látka čiastočne ničí nový KORONAVÍRUS

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Anupam Nath)

LONDÝN - Látka z eukalyptu obsiahnutá v repelente na komáre čiastočne ničí nový koronavírus. Vyplýva to zo štúdie britského armádneho laboratória, ktorej predbežné závery v stredu zverejnila stanica Sky News. Výťažok môže byť využitý predovšetkým ako doplnková ochrana pred koronavírusovou nákazou.

Televízia ešte v apríli informovala, že britskí vojaci využívajú repelent Mosi-Guard, ktorý obsahuje látku citriodiol, ako jedno z ochranných opatrení proti koronavírusu. Laboratórium DSTL odvtedy overovalo, či citriodiol - známy tým, že zabíja iné typy koronavírusov - poskytuje dostatočnú ochranu pred ochorením COVID-19. 

Armádny výskum prišiel s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Námestník ministra obrany Jeremy Quin podľa denníka The Guardian uviedol, že výskum potvrdil, že sprej obsahujúci citriodiol môže vírus zabiť. Samotné laboratórium vydalo opatrnejšie vyjadrenie, a to, že test vykonaný na latexovej koži ošetrenej repelentom preukázal "určitú nenávratnú stratu vírusu". Časti vírusu sa však po niekoľkých hodinách podarilo zotaviť. 

Superšíritelia roznášajú KORONAVÍRUS medzi Slovákov, tvrdí Krajčí: Na oddych v Chorvátsku zabudnite!

Citriodiol sa získava z oleja vyrábaného z listov a vetvičiek eukalyptu. Britská armáda už pred zverejnením výsledkov štúdie vytvorila zásoby repelentu, ktorý podľa nej nemá žiadne vedľajšie účinky. 

Viac o téme: RepelentKoronavírusCitriodiol
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu