Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Mamička zverejnila recept na najlepšie pečené zemiaky: Tajná PRÍSADA, musíte to vyskúšať!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Každý má rád dobrý obed či večeru, ale štandardne pečené zemiaky môžu po krátkom čase omrzieť. Ponúkame vám skvelý recept, vďaka ktorému urobíte chrumkavé zemiaky s jemným a lahodným stredom. Postačí vám na to jediná ingrediencia, ktorú pravdepodobne máte doma.

Zvonku chrumkavé, vo vnútri jemné. Presne takéto zemiaky si môžete urobiť, ak sa inšpirujete nasledujúcim receptom. Všetci máme vlastné metódy, no jedna mamička z Austrálie sa domnieva, že práve tá jej je najlepšia. A ostatní, ktorí jej recept už stihli vyskúšať, s ňou vrelo súhlasia. Recept vraj získala od svojej mamy a tvrdí, že je to jediný spôsob, ako pripravuje zemiaky. Všetko, čo potrebujete, sú zemiaky, olej a "tajná" prísada, ktorou je zmes suchej polievky z francúzskej cibule. U nás sa táto polievka predáva ako instantná cibuľová. 

KORONAVÍRUS Upečte si doma tento magický koláč bez vajec a masla: Megarýchly recept a chutí božsky!

O tento recept sa užívateľka podelila vo facebookovej skupine "Mums Who Clean". "Keď robíte pečené zemiaky, ošúpte ich a uložte do pekáča. Zemiaky posypte instantnou polievkou z francúzskej cibule. Následne pridajte olej a pečte," píše.

Mamička zverejnila recept na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ostatné mamičky sa zhodli v tom, že recept je skutočne fantastický. Iná amatérska kuchárka však vyhlásila, že najlepší spôsob, ako spraviť chrumkavé pečené zemiaky, je použiť med a horčicu. Predtým, ako zemiaky ochutíte soľou a korením, odporúča zmiešať dve čajové lyžičky anglickej horčice so štyrmi lyžičkami medu. Zmes nalejte na zemiaky a vložte ich do rúry. Po dvadsiatich minútach pečeniach pridajte ďalšiu vrstvu medovo-horčicovej zmesi.

Viac o téme: ZemiakyRecept
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu