Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Muž (43) si prežil peklo: Ochorel na COVID-19, v nemocnici strávil viac ako sto dní, prišiel zvrat!

(Zdroj: FOX 5 New York)

NEW YORK - Z nemocnice na predmestí New Yorku tento týždeň prepustili 43-ročného pacienta, ktorý bol kvôli ochoreniu COVID-19 hospitalizovaný dlhšie než sto dní. Hafeez Yehman musel byť za tento čas opakovane napojený na pľúcnu ventiláciu, teraz je už ale z najhoršieho vonku.

Spoločnosť Northwell Health, ktorá danú nemocnicu východne od Queensu prevádzkuje, uviedla, že Rehman bol hospitalizovaný dlhšie než akýkoľvek iný pacient s COVIDOM-19 v ich sieti nemocníc. Keď muža vo štvrtok na ležadle odvážali k východu z Long Island Jewish Medical Center, tlieskala mu chodba plná zdravotníkov.

Pacient sa však nepresunul domov, ale do špeciálneho rehabilitačného centra, kde jeho liečba bude porkračovať. Jeho švagriná Fatima Rehmanová sa napriek tomu veľmi tešila. "Sme ohromne nadšení. Chceme sa poďakovať všetkým doktorom a zdravotným sestrám. Toľkokrát šlo všetko z kopca a potom z ničoho nič prišiel zvrat," vyhlásila. 

Lekári ostali v šoku: Muž sa nakazil KORONAVÍRUSOM, toto sa s ním stalo len deň po tom

Nemocnice v New Yorku a okolí boli na jar zaplavené pacientmi s dýchacími potiažami plynúcimi z nákazy novým koronavírusom. Mesto a štát s rovnakým menom sa stali epicentrom infekcie v Spojených štátoch, teraz je tam už ale na rozdiel od juhovýchodu USA či Kalifornie situácia stabilizovaná. 

Viac o téme: KoronavírusCOVID-19Hafeez Rehman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu