Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Adam (†30) si s priateľkou ľahol spať: Ráno ho našla mŕtveho, spravil osudnú chybu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Rachael Myers)

WIGAN - Metropolitný policajný úrad v anglickom grófstve Greater Manchester pred niekoľkými dňami uzatvoril vyšetrovanie úmrtia Adama McGreevyho. Ten zomrel vlani v decembri, mŕtveho ho našla jeho priateľka. Prípad mladíka sa stal smutným varovaním pre všetkých, ktorí neuvážene kombinujú lieky na tlmenie bolesti s alkoholom.

Smrť tridsaťročného Adama zasiahla jeho rodinu ako blesk z jasného neba. Podľa výpovede jeho priateľky Rachael Myersovej ju Adam 20. decembra vyzdvihol v práci a spolu potom odišli k jeho rodičom, u ktorých býval. "Pôvodne sme chceli ísť do baru, ale nakoniec sme si to rozmysleli. V dome jeho rodičov sme strávili celý večer a ja som tam zostala spať," spomína.

FOTO Adam (†30) si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Adam McGreevy)

Podvečer okolo šiestej McGreevy vybehol asi na pol hodinu von za kamarátom. Podľa Rachael sa v poslednom období sťažoval na silnejšie búšenie srdca. V osudný večer ho videla, ako užil co-codamol, pretože ho bolelo rameno. Dvojica si dala zopár drinkov a zhruba o štvrť na jedenásť si išli ľahnúť. Nadránom, keď sa Rachael pritúlila k priateľovi, ucítila jeho chladné rameno. S hrôzou zistila, že je mŕtvy.

FOTO Adam (†30) si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Adam McGreevy)

Jeho mama si neskôr spomenula, že keď išla okolo jednej ráno na záchod, počula svojho syna hlasno chrápať, čo bolo u neho veľmi neobvyklé. Pitva odhalila, že zosnulý mal v tele stopy alkoholu, kodeínu, flualprazolamu a paracetamolu. Príčinou jeho smrti bola kombinovaná toxicita. Vyšetrovateľ Alan Walsh vo svojej záverečnej správe uviedol, že McGreevy užíval lieky na tlmenie bolesti ramena a od smrti blízkeho kamaráta trpel úzkosťou a depresiou. "Chodili sme spolu dva roky. Po svadbe sme sa chceli presťahovať do Austrálie a založiť si rodinu. Pre mňa je stále nepochopiteľné, že som ho navždy stratila. Bol láskou môjho života," dodala nešťastná Myersová. 

Viac o téme: PredávkovanieLieky proti bolesti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu