Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

VIDEO Študenti cez jarné prázdniny ignorovali varovanie pred koronavírusom: Desivý dôsledok!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Florida Life)

FLORIDA - Obľúbené "Spring Breaks", čiže jarné prázdniny, sa v USA tešia veľkej popularite. Študenti ich totiž často využívajú na organizovanie rôznych párty. Stalo sa tak aj tento rok, napriek tomu, že vo svete zúri pandémia koronavírusu. Mladí ľudia úplne odignorovali riziko nákazy a zaplavili floridské pláže. Dôsledok - niektorí sa domov vrátili nakazení.

KORONAVÍRUS Šokujúce zistenie vedcov: Patogén sa medzi ľuďmi zrejme šíri už desaťročia!

Napriek pandémii a varovaniu prezidenta Donalda Trumpa pred organizovaním hromadných akcií si americkí študenti ani tento rok počas jarných prázdnin neodpustili plážové párty. Zabávajú sa počas nich pri hudbe, hrajú volejbal a najmä popíjajú. Obzvlášť obľúbenými miestami sú v tomto smere Florida a Kalifornia. 

Počas prázdnin v polovici marca bola už väčšina pláží v Spojených štátoch preventívne uzatvorená, no floridský guvernér Ronald Dion DeSantis mnohé z nich nechal napriek zjavnému riziku šírenia nákazy otvorené. Študenti si tak vo veľkom užívali jarné slnko na pláži aj v okolitých baroch. Tých bolo síce otvorených menej ako po iné roky, ale stále dosť na to, aby sa v nich zhromaždili davy ľudí a boli vytvorené ideálne podmienky nielen pre dobrú náladu, ale aj na šírenie koronavírusu. 

VIDEO Študenti cez jarné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/ABC News)

Dôsledky nezodpovedného konania na seba nenechali dlho čakať. Ako prvá zverejnila informáciu o piatich pozitívne testovaných študentoch univerzita v Tampe. Všetci sú momentálne izolovaní v domácom prostredí a všetci uviedli, že boli na párty na Floride, kde sa stretli so študentmi z celej Ameriky. Vírus SARS-CoV-2 sa teda týmto spôsobom dostal do všetkých kútov USA a úrady môžu očakávať ďalšie prípady nakazených osôb. 

VIDEO Študenti cez jarné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/Global NEws)

DeSantis už medzičasom vydal obmedzujúce opatrenia, podľa ktorých sa môžu na plážach Floridy stretávať maximálne desaťčlenné skupiny. Aj to je ale podľa mnohých odborníkov nedostatočné a pláže by sa mali uzavrieť úplne. V niektorých floridských mestách, ako napríklad Miami, Fort Lauderdale či Naples, sa tak už stalo. Okrem toho guvernér napriek tomu, že Florida patrí medzi osem štátov s najväčším počtom infikovaných ľudí, stále odmieta zaviesť obmedzenie pohybu obyvateľov. Zvyšných sedem štátov tak už spravilo. 

Viac o téme: FloridaNákazaJarné prázdninyKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu