Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Strom starý 3200 rokov je tak veľký, že ho museli odfotiť na 126-krát: Ale koľko má listov!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Sequoia Tree)

VISALIA - Matka príroda je skutočne úžasná, v niektorých chvíľach dokonca vyráža dych. Nádherný strom v kalifornskom Národnom parku Sequoia je toho dôkazom. Meria neuveriteľných 75 metrov a nesie honosný názov "Prezident". Tím z National Geographic musel urobiť až 126 fotiek, aby zachytil celý strom do jedného záberu.

Táto prastará sekvoja je skutočným zázrakom prírody. Je druhým najväčším stromom na svete a zároveň jedným z najstarších. Vek stromu odborníci odhadujú na 3200 rokov a má vraj celkovo až dve miliardy listov. Meno dostal po bývalom americkom prezidentovi Warrenovi G. Hardingovi v roku 1923. 

VIDEO Strom starý 3200
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: youtube/national geographic)

Okrem toho je Prezident príliš veľký na to, aby ho ktokoľvek dokázal odfotiť naraz. Presvedčil sa o tom tím fotografov z National Geographic, ktorý musel urobiť až 126 záberov a vyskladať z nich jeden, ktorý zachytáva celý strom. 

VIDEO Strom starý 3200
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Imgur/Aerrorfree)

"Na zachytenie každej fotografie sme museli použiť niekoľko kladiek a úchytov," uviedol jeden z fotografov. Ich práca však jednoznačne stojí za to. Vďaka nim teraz ľudia po celom svete uvidia majestátny starodávny strom, ktorý ohúri skutočne každého.

Viac o téme: StromSekvoja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu