Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Optická ilúzia na VIDEU pobláznila svet: Pozrite na ňu a budete totálne zmätení!

(Zdroj: Twitter/Ana)

BRATISLAVA - Na internet sa dostala nová optická ilúzia, ktorá mätie tisíce ľudí. Na videu je zobrazená osoba, ktorá sa hojdá na hojdačke a niekto ju pri tom natáča. Autor videa sa pýta, či sa osoba hojdá tvárou ku kamere alebo chrbtom. Nájsť správnu odpoveď na túto otázku je takmer nemožné.

Na aplikáciu TikTok sa dostalo nové video s optickou ilúziou, ktorá vám poriadne zamotá hlavu. Je na ňom zachytená osoba, ktorá sa hojdá, no nie je známe, v akom smere. Autor videa sa pýta, či je osoba otočená tvárou ku kamere alebo chrbtom. Odpoveď sa doteraz snažilo nájsť už takmer dvadsať miliónov užívateľov. "Asi stratím hlavu, môžete mi niekto povedať, akým smerom sa hojdá," okomentovala video Ana a vyzvala tak ľudí, aby sa nad ilúziou trochu zamysleli. 

Niektorí hovoria, že neznáma osoba sa hojdá oboma smermi. Jedna užívateľka Twitteru dokonca upravila pôvodné video a vyznačila v ňom šípky, akým smerom by sa osoba hojdala, keby bola tvárou ku kamere. Ďalší priznali, že sa kvôli videu už stihli pohádať s celou rodinou, pretože každý má na vec iný názor.

Najviac ľudí sa ale zhodovalo s názorom, že muž na hojdačke sa hojdá tvárou ku kamere. "Každý, kto ho vidí hojdať sa smerom k budove, je vizuálne hlúpy a mal by sa zamyslieť nad tým, na čo používa svoje oči," píše sa v jednom komentári. 

Viac o téme: Optická ilúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu