Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Muž na FOTO pred Vianocami vylúpil banku: Neuveríte, čo spravil s peniazmi

David Wayne Oliver Zobraziť galériu (2)
David Wayne Oliver (Zdroj: Profimedia)

USA - Veselé Vianoce, kričal v americkom meste Colorado Springs starší bradatý muž na okoloidúcich a rozhadzoval im peniaze. Nebol to však žiaden "Santa", ale lupič, ktorý takto naložil s korisťou z neďalekej banky. Netradičná lúpež sa stala v pondelok pred Vianocami.

Americká polícia v pondelok zadržala muža s bielou bradou, ktorý v meste Colorado Springs vylúpil banku. Peniaze si ale nenechal pre seba – bankovky rozhadzoval medzi ľudí na ulici a kričal pri tom 'Veselé Vianoce'.  Informovala o tom agentúra Reuters. O koľko peňazí lupič banku pripravil, polícia nespresnila. Časť z nich síce ľudia na ulici pozbierali a vrátili, stále však chýbajú tisíce dolárov.

David Wayne Oliver (65) sa podľa mužov zákona vo finančnom ústave Academy Bank v meste Colorado Springs vyhrážal, že pokiaľ nedostane peniaze, použije zbraň. S čiastkou, ktorú polícia nevyčíslila, následne vyrazil do ulíc mesta a ukradnuté bankovky rozhadzoval okolo seba.

David Wayne Oliver
Zobraziť galériu (2)
David Wayne Oliver  (Zdroj: Profimedia)

Čítajte aj: FOTO Dievčatko objavilo vo vianočnom prianí šokujúci ODKAZ: Teraz ho rieši celý svet

„Začal hádzať peniaze z vreca a kričal 'Veselé Vianoce',“ opísal udalosť miestnej televízii jeden zo svedkov. Podľa jeho slov ľudia časť bankoviek pozbierali a vrátil do banky. List The Denver Post ale uviedol, že do banky sa nevrátili „tisíce dolárov“.

Lupiča zadržali v neďalekej kaviarni, kde podľa miestnej televíznej stanice KKTV zjavne čakal na políciu. Zbraň sa u neho nenašla. Kauciu sudca stanovil na 10-tisíc dolárov, čo je v prepočte cca 9-tisíc eur.

Viac o téme: BankaVianoceLúpež
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu