Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poľovník (†66) bol na love, zastrelil jeleňa: No potom spravil osudnú chybu a zomrel

Poľovník Zobraziť galériu (2)
Poľovník (Zdroj: Getty Images)

YELLVILLE - Skúsený poľovník z amerického štátu Arkansas veril, že úspešne zastrelil jeleňa. Keď ale išiel skontrolovať jeho mŕtve telo, zistil, že je stále nažive. Postrelené zviera sa dokonca začalo brániť a na lovca zaútočilo. Ten neskôr svojim zraneniam podľahol.

Šesťdesiatšesťročný Thomas Alexander lovil jeleňa v pohorí Ozark neďaleko mestečka Yellville.Skúsený poľovník si myslel, že ho úspešne zastrelil. Nanešťastie, opak bol pravdou. Zišiel dole z posedu, aby skontroloval svoju trofej, no tá v skutočnosti mŕtva nebola. Postrelený jeleň sa postavil a na Alexandra tvrdo zaútočil. 

Poľovník (†66) bol na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Zdá sa, že strelil jeleňa, pušku položil blízko posedu a podišiel k zvieraťu, aby skontroloval, či je naozaj mŕtvy. Predpokladáme, že jeleň ho napichol na parohy a vláčil po zemi," uviedol Keith Stephens z arkansaského loveckého a rybárskeho úradu. 

Otec so synom (†18) sa vybrali na poľovačku: Padol jediný výstrel a radosť sa zmenila na horor

Thomas bol v tom čase sám, no ešte stihol zavolať svojej rodine. Tá na miesto okamžite vyslala záchranku. Bohužiaľ, poľovníka sa nepodarilo zachrániť. Stephens dodal, že podobné útoky sú skôr raritou. Čo sa stalo s jeleňom, nie je známe. Lovcom sa odporúča, aby po zastrelení potenciálne nebezpečného zvieraťa počkali najmenej pol hodiny, než sa k nemu priblížia. 

Viac o téme: LovJeleňPoľovník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu