Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Richard prekročil povolenú rýchlosť len o pár kilometrov: Nakoniec ho to stálo 30-tisíc!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

LONDÝN - Zhruba 30 000 libier podľa svojich prepočtov utratil Richard Keedwell v snahe vyhnúť sa pokute za rýchlu jazdu vo výške 100 libier. Sedemdesiatjedenročný muž tvrdí, že bojoval za spravodlivosť, lebo povolenú rýchlosť celkom iste neprekročil. O prípade informoval spravodajský web BBC.

Keedwell dostal v roku 2016 pokutu, lebo radar mu vo Worcesteri pri prejazde zónou s maximálnou povolenou rýchlosťou 48 kilometrov za hodinu nameral rýchlosť o osem kilometrov za hodinu vyššiu. Muž z juhoanglického mesta Yate ale tvrdí, že "určite nešiel rýchlejšie ako 48 kilometrov za hodinu". Pokuta ho preto veľmi prekvapila.  

Richard prekročil povolenú rýchlosť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Richard sa rozhodol brániť, právny systém je podľa neho ale natoľko chybný, že sa boj tiahol takmer tri roky a vyšiel ho na 30 000 libier (33 500 eur). Peniaze podľa svojich slov vynaložil na odmenu pre súdneho znalca a právnika, ktorý ho zastupoval na súdoch niekoľkých stupňov, na súdne trovy aj cestovné. V auguste ale svoj spor nakoniec prehral aj na najvyššom súde. Teraz dôchodca, ktorý očakával, že súdny spor bude vcelku rýchly, rozhodnutie bojovať za svoju pravdu ľutuje. "Mám plné zuby celého toho systému, ktorý valcuje obyčajných ľudí. Ľutujem vynaložených peňazí. Iba som chcel spravodlivosť," vyhlásil. 

FOTO Kanaďan (39) si kúpil superauto: Po 10 minútach oň prišiel, kvôli tejto hlúposti

Podľa hovorcu štátneho zastupiteľstva pre Anglicko a Wales (CPS) prispelo k dĺžke konania veľa faktorov vrátane návrhov Keedwellovho právneho zástupcu, po ktorých bolo nutné vyžiadať si nové vypočutie a posudky.

Viac o téme: Pokuta Povolená rýchlosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu