Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Turistická atrakcia sa zmenila na pascu: VIDEO Muži podcenili počasie, dramatická záchrana

Záchranná akcia v jaskyni Zobraziť galériu (2)
Záchranná akcia v jaskyni (Zdroj: profimedia.sk)

BERLÍN - Dvaja muži - turista a jeho miestny sprievodca - sa do Falkensteinskej jaskyne juhovýchodne od Stuttgartu vydali v nedeľu napriek tomu, že meteorológovia varovali pred výdatnými dažďami na juhu a východe Nemecka. Večer stúpajúca voda zahradila mužom cestu späť, takže zostali zhruba 650 metrov hlboko v jaskyni a museli si privolať pomoc. Našťastie všetko dobre dopadlo.

Dvoch turistov (32, 35) vyhodili z Benátok! POZOR, podobnej chyby sa môžete dopustiť aj vy

Dvoch mužov dnes vyslobodili nemeckí záchranári z jaskyne na juhozápade krajiny, v ktorej v súvislosti s výdatným dažďom v nedeľu výrazne stúpla voda, ktorá zaplavila východy. Informovala o tom agentúra DPA.

Na záchrannej akcii sa podieľalo zhruba 90 ľudí. Najprv záchranári z jaskyne dostali vzhľadom na jeho skúsenosti jaskynného sprievodcu, krátko pred poludním aj turistu, ktorého previezli z preventívnych dôvodov do nemocnice.

Turistická atrakcia sa zmenila
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Falkensteinská jaskyňa je obľúbenou turistickou atrakciou, nachádza sa neďaleko mesta Bad Urach a pramení v nej rieka Elsach. Na stránkach mesta Bad Urach sa píše, že pri očakávanom silnom daždi a búrke nie sú túry do hĺbky Falkensteinskej jaskyne možné. "Odporúčame túry len so skúsenými sprievodcami," radí mesto turistom.

"Bola to hlúposť," uviedol dnes starosta Grabenstettenu, dediny, ktorá leží k Falkensteinskej jaskyni najbližšie. Túra podľa neho bola "trošku ľahkovážna a nie veľmi dobre premyslená".

Viac o téme: TuristiDážďZáchranná akciaNemeckoFalkensteinská jaskyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu