Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Čo v skutočnosti vieme o prísne stráženej zóne Area 51? Toto ste netušili, nočná mora CIA!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/YtCrash)

NEVADA - Prísne strážená Zóna 51 nachádzajúca sa v Nevadskej púšti je opradená historkami a príbehmi o výskume mimozemských civilizácií a vývoji nových zbraní. Na územie označované za vojenskú leteckú základňu je možné dostať sa iba letecky. Objekt nestále priťahuje fanúšikov konšpiračných teórií. Na čo teda vlastne slúži?

Zóna 51 patrí k najzáhadnejším a najstráženejším vojenským základniam na svete. Práve jej zabezpečenie a nedostupnosť sa postarali o to, že územie na dne vyschnutého jazera v južnej časti Nevady je zdrojom rôznych konšpiračných teórií. Lokalita známa aj ako Dreamland, Watertown či Paradise Ranch je klasifikovaná ako americká letecká základňa, v ktorej sídli sekcia Edwards Air Force Base. Územie o rozlohe 37 x 40 km je pod nepretržitým vojenským dozorom. 

Čo v skutočnosti vieme
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google maps)

Za najplodnejšie obdobie konšpirácií a neuveriteľných historiek o vznášajúcich sa neidentifikovateľných lietajúcich objektoch sú označované päťdesiate roky minulého storočia. Udalosť, ktorá vošla do dejín ako Roswellský prípad, v roku 1947 rozpútala teórie o existencii UFO a výskume mimozemšťanov na základni.

Najviac "dôkazov" o existencii mimozemských civilizácií sa hromadilo v roku 1955, čiže v čase, keď v oblasti testovali prieskumné lietadlo Lockheed U-2. Odhaduje sa, že viac ako polovica všetkých správ o UFO v USA môže byť pripísaná práve vojenským letom U-2. Skúšobné lety iných typov špionážnych lietadiel v priebehu ďalších desaťročí podnietili početné pozorovania, ktoré uskutočňovali zvedaví civilní piloti v domnienke, že pozorujú UFO. Na základni neskôr vyvíjali lietadlo A-12 OXCART. Prísne strážený objekt vytvoril živnú pôdu aj pre vznik príbehu o ukradnutom alebo "tajne získanom" sovietskom lietadle, ktoré bolo prepravené do Zóny 51 počas studenej vojny. 

Čo v skutočnosti vieme
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mufon)

FOTO Zabudnite na Oblasť 51: Američania majú nové miesto na utajené vojenské skúšky!

Na to, ako Zóna 51 vyzerá, sa už teraz môže pozrieť každý cez Google Maps. Došlo tak k situácii, ktorá bola v sedemdesiatych rokoch čiernou morou CIA. Spravodajskú službu priviedli v roku 1974 do zúrivosti satelitné zábery lietadla NASA Skylab 4. Jeho posádka totiž priniesla na Zem viac ako 90 000 fotografií našej planéty a medzi nimi aj snímky prísne stráženej a utajovanej oblasti. CIA ich označila za "miesta, ktoré oficiálne neexistujú". 

Viac o téme: MimozemšťaniaVojenská základňaUFOArea 51Zóna 51
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu