Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Zabudnite na Oblasť 51: Američania majú nové miesto na utajené vojenské skúšky!

Oblasť 6 Zobraziť galériu (3)
Oblasť 6 (Zdroj: google earth)

LONDÝN - Aplikácia Google Earth zverejnila v roku 2005 zábery tajomnej americkej základne, kde boli testované atómové bomby. Oblasť 6, ktorá sa taktiež nachádza v Nevadskej púšti, je však momentálne ešte záhadnejšia ako Oblasť 51, v ktorej mali pitvať mimozemšťanov.

Pasažier onemel od šoku: Letel nad Oblasťou 51 a zbadal záhadné čudo, FOTO ako dôkaz

Oblasť 6, ktorá sa používa ako letecká základňa pre testovanie bezpilotných lietadiel, prilákala množstvo konšpiračných teoretikov, ktorí premýšľajú, čo by vláda Spojených štátov mohla na takom vzdialenom mieste ukrývať. Priestor sa nachádza približne 20 km severovýchodne od Oblasti 51 a je súčasťou chránenej lokality Nevada National Security Site, kde sa v rokoch 1945 až 1995 uskutočnilo tisíc nukleárnych pokusov. Z toho šesť jadrových testov a štyri detonácie spadali do Oblasti 6.

FOTO Zabudnite na Oblasť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google earth)

Tajomná letecká základňa disponuje 1,5 km dlhou dráhou, ktorú federálne agentúry používajú na vykonávanie skúšok lietadiel, informoval Las Vegas Review-Journal. Ticho okolo nej rýchlo viedlo k porovnávaniu s Oblasťou 51, kde sa podľa niektorých konšpiračných teoretikov ukrývajú trosky havarovaného UFO a kde boli pitvané telá mimozemšťanov.

Hovorca Národnej agentúry pre jadrovú bezpečnosť Darwin Morgan  sa pre Las Vegas Review-Journal vyjadril, že tento kontrolovaný vzdušný priestor im dáva príležitosť testovať rôzne typy programov. Testujú sa tu však aj iné zariadenia na boj s organizovaným terorizmom, napríklad systémy používané na detekciu rádioaktívnych materiálov, či materiálov používaných teroristami na výrobu špinavých bômb.

FOTO Zabudnite na Oblasť
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: google earth)

Oblasť 6 bola postavená v roku 1950 za 9,6 miliónov dolárov, v súčasnosti sa v nej majú testovať bezpilotné lietadlá ako Predator či Reaper.

Viac o téme: Area 6Oblasť 6
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu