Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Alexander tvrdí, že ho väznil medveď: Z FOTO jeho zmrzačeného tela mrazí, o vlások unikol smrti

Muža zavliekol do brlohu medveď. Zobraziť galériu (2)
Muža zavliekol do brlohu medveď. (Zdroj: Getty Images, YouTube/Daily Trends,)

TUVIANSKO – Zábery pochádzajúce z Tuvianskej republiky zachytávajú muža pripomínajúceho múmiu. Zúboženého Rusa totiž podľa jeho výpovede zmrzačil medveď a väznil ho v brlohu približne celý mesiac. Zachránil sa iba vďaka zvedavým poľovníckym psom a podľa odborníka môže nájdený muž hovoriť o obrovskom šťastí.

Príbeh Rusa zachráneného z medvedieho brlohu v Tuvianskej republike na juhu Sibíri šokuje najmä odborníkov. Lekári hovoria o obrovskom šťastí a o záchrane, ktorá prišla, takpovediac, v hodine dvanástej. Tú majú na svedomí poľovnícke psy, ktoré zabehli do jaskyne úplnou náhodou a dotiahli tam svojich majiteľov. Tí si mysleli, že sa dívajú na múmiu.

Muža zavliekol do brlohu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube/Daily Trends)

Muž mal totiž zablatené telo, bol na kosť vychudnutý a vôbec sa nehýbal. Zrazu však otvoril oči a povedal, že sa volá Alexander. Zúboženého a dehydratovaného ho previezli do nemocnice, kde lekárom povedal, že ho napadol medveď hnedý, zápasil s ním a zlomil mu chrbticu. Zraneného a neschopného pohybu ho potom zatiahol do svojho brlohu, kde ho nechal ležať. Nehybný muž pil svoj vlastný moč a čakal na svoj osud. Takto vraj strávil v nevľúdnom príbytku šelmy celý mesiac, až kým ho nenašli psy.

„Medveď hnedý zraní alebo zabije svoju obeť, ale hneď ju nezožerie, vráti sa k nej aj po niekoľkých týždňoch“ hovorí Ivan Seryodkin z Ruskej akadémie vied. „Pravdepodobne ju takto ukrýva a chráni pred ostatnými predátormi. Zároveň čaká, kým mäso dozrie,“ komentuje praktiky šelmy odborník.


Čítajte aj: Mladík sa vrátil na parkovisko a neveril vlastným očiam: Auto plné čiernych pasažierov na FOTO


Alexander teda môže hovoriť o obrovskom šťastí, že sa k nemu medveď nestihol vrátiť. Doteraz nie je známe priezvisko a ani bydlisko nájdeného muža. Na videu, ktoré zachytáva jeho ranami posiate zablatené telo, komunikuje po rusky, nie po tuviansky.

Ministerstvo zdravotníctva Tuvianskej republiky, ktorá je súčasťou Ruskej federácie, však poprelo, že by k incidentu došlo na ich území. Regionálne úrady totiž až doteraz nevydali v súvislosti s týmto prípadom žiadne oficiálne stanovisko, a tak nie je známa presná poloha, kde k nemu došlo. Podľa hovorcu sa všetko odohralo mimo územia tejto republiky.  

Ako sa dnes (28. 6. 2019) podľa najnovších informácií ukázalo, všetko je inak. Muž údajne nebol napadnutý medveďom a v skutočnosti je v nemocnici v Kazachstane, v meste Aktobe. Tlačová agentúra EADaily, ktorá sídli v Moskve, totiž ponúkla peňažnú odmenu tomu, kto pomôže muža identifikovať. Ženský hlas vo videu s mužom hovorí po kazašsky, nie jazykom oblasti Tuva. Skupina menom zello.poisk potvrdila, že muž je z mesta Aktobe a nebol napadnutý medveďom. Po ďalších detailoch sa pátra.

 

Viac o téme: SibírMužMedveďBrloh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu