Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Muž (35) trpel deväťdňovou erekciou: Sex za to ale nemohol!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Tridsaťpäťročný Brit utrpel pri havárii na mopede kuriózne poranenie, ktoré vyriešil až zákrok lekárov. Zranením v rozkroku sa dopracoval k pretrvávajúcej erekcii, ktorá neustúpila ani po deviatich dňoch. Pacient až po roku uviedol, že jeho pohlavný orgán funguje tak, ako má.

Dlhá erekcia je niečo, po čom túži počas milovania väčšina mužov a žien, ale pre nemenovaného mladíka išlo doslova o nočnú moru. Už okolnosti, akými sa k vzpriamenému penisu dopracoval, boli takmer tragické. Na začiatku všetkého bola totiž nehoda na mopede, pri ktorej si muž poranil citlivú časť medzi análnym otvorom a penisom. Konštantný prietok krvi mu tak spôsobil erekciu štvrtého stupňa, ktorá trvala ešte aj po deviatich dňoch.

Muž (35) trpel deväťdňovou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Lekári sa o kurióznom prípade zmienili v časopise Case Reports in Urology, kde uviedli, že pacienta nič nebolelo a cítil sa nepohodlne iba pri chôdzi. "Hematóm pod mieškom spôsobil blokovanie krvi v penise. Došlo tak k priapizmu, čiže nechcenému stoporeniu penisu. Podliatiny spôsobené pádom z mopedu mu na tomto mieste vytvorili dve fistuly," vysvetlil lekár. Tie ako malé kanály presmerovali krv do ciev a udržali dlhodobú a nežiaducu erekciu.

Muž prišiel s nezvyčajným problémom: Lekári mu museli nakoniec amputovať časť penisu

Hoci približne 60 percent prípadov priapizmu si nevyžaduje špeciálny zásah, tento muž požiadal o pomoc a trval na tom, aby ho zbavili stoporeného údu. Jednu z fistúl sa podarilo lekárom odstrániť pomocou špeciálnej peny, pri druhej použili špeciálnu špirálu. Pacient síce cítil úľavu, ale zotavovanie jeho penisu si vyžiadalo istý čas. Po ročnej kontrole však uviedol, že jeho penis je funkčný.

Viac o téme: ErekciaPenis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu