Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tínedžerka (†17) zahynula pár dní po tom, ako získala vodičák: Osudná CHYBA za volantom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Shannon Gittings)

TASBURGH - Sedemnásťročná Shannon Gittingsová sa veľmi tešila na to, kedy konečne bude mať vodičák a povozí sa na vlastnom aute. Len pár dní po tom, ako obdržala vodičské oprávnenie, ale tragicky zahynula, pretože nerešpektovala pravidlá, na ktoré ju v autoškole určite upozornili.

Shannon prišla o život začiatkom októbra minulého roku v anglickom grófstve Norfolk. Počas šoférovania Fiatu 500 totiž písala správy svojmu priateľovi Harrymu Smithovi, v dôsledku čoho stratila kontrolu nad svojím autom a narazila do stromu. Stalo sa tak len pár dní po tom, ako získala vodičský preukaz. Palubná kamera z auta idúceho pred ňou zachytila, ako dievčina prechádza s autom z jednej strany na druhú, pričom sa očividne snažila získať späť kontrolu nad riadením, no neúspešne. 

Tínedžerka (†17) zahynula pár
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Shannon Gittings)

Poslednú sms správu slečna Gittingsová poslala pánovi Smithovi o 17:26. Práve v tom čase stratila kontrolu nad svojím vozidlom. Používanie mobilného telefónu počas jazdy zohralo v incidente veľkú rolu," uviedol policajný vyšetrovateľ Andrew Hughes. "Toto je úplne zbytočná strata mladého života. Dokazuje, ako rýchlo dokážete stratiť kontrolu nad vozidlom, ak vás niečo vyruší, napríklad keď niekomu píšete správu alebo si ju čítate," poznamenal koroner. 

Tragédia pri R. Sobote: Michal (†22) zahynul v prevrátenom aute, doplatil na vlastnú chybu?

Shannonini rodičia sa so smrťou dcéry doteraz nevedia zmieriť. "Naša krásna dcérka, boli sme na teba veľmi hrdí. Bola si tou najúžasnejšou mladou dámou, ktorú milovali mnohí. Neskutočne nám chýbaš," napísali na jej profile na Facebooku. 

Viac o téme: NehodaVodičák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu