Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

FOTO Na letiskových toaletách našli pred 33 rokmi novorodeniatko: Mladík konečne rozlúskol záhadu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/Andrew Caleb)

LONDÝN - Steve Hydes patril v roku 1986 medzi najznámejšie britské bábätká. Nechcenú slávu si užíval vďaka tomu, že bol ako novorodenec nájdený na toaletách na londýnskom letisku Gatwick. Hoci jeho život nezačínal optimisticky, všetko sa zmenilo vďaka adoptívnym rodičom a on sám je už teraz otcom. Po dlhoročnom pátraní sa mu dokonca podarilo zistiť, kto boli jeho rodičia.

Steva našli na dámskych toaletách v južnom termináli na Gatwicku 10. apríla 1986. Pod umývadlom ho tam objavila predavačka Beryl Wrightová. Bábätko zabalené v deke malo na sebe dupačky a vedľa neho ležal plyšový maskot letiska známy ako Gary Gatwick. A presne pod týmto menom vtedy chlapčeka predstavili verejnosti. Lekári vtedy iba odhadli, že nie je starší viac ako desať dní, pretože nemal pri sebe žiadnu informáciu o mene ani o dátume narodenia. 

FOTO Na letiskových toaletách
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Gary gatwick airport baby abandoned)

Chlapca si krátko nato adoptovala rodina s tromi dcérami. Rodičia mu neskôr vyrozprávali jeho dojímavý životný príbeh. Steve si doteraz stráži všetky veci, s ktorými ho našli, ako jedinú pamiatku na svoju biologickú matku. "Po mojej biologickej rodine som začal pátrať už ako pätnásťročný," hovorí Hydes, ktorý pravidelne oslovoval verejnosť fotografiami vždy pred Vianocami a potom v deň výročia svojho nájdenia.

Konkrétne stopy však zachytil až po tom, ako oslovil genealogičky CeCe Mooreovú a Helen Ridingovú. Po náročnom hľadaní sa práve im dvom podarilo zistiť, že Stevov otec stále žije a vôbec nevedel o tom, že sa mu pred viac ako tromi desaťročiami narodil syn. "Mám zrazu nových súrodencov. Nikto o mne nič nevedel, je to celé veľmi citlivé a všetci sa to snažíme nejako prijať." 

FOTO Na letiskových toaletách
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Gary gatwick airport baby abandoned)

Mladého Brita veľmi mrzí, že jeho matka už zomrela a nikdy sa tak nedozvie, prečo ho opustila. "Bolo to pre mňa dôležité. Mám deti a chcel som, aby vedeli, kde majú pokrvnú rodinu. Genealógovia sú denne zavalení prácou a dokážu toho naozaj veľa. Veľmi si želám, aby neriešili prípady, ako bol ten môj a nikto nikdy nemusel opustiť svoje dieťa," dodal Hydes. 

Viac o téme: Biologickí rodičiaSteve hydesGary gatwick
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu