Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Záhada na Veľký piatok v Austrálii: Strom začal plakať, toto je príčina

Plačúci strom Zobraziť galériu (3)
Plačúci strom (Zdroj: Youtube/Nine News Perth)

PERTH - Plačúci strom v austrálskom meste Perth priťahoval počas veľkonočných sviatkov veľkú pozornosť. Obdivovali ho davy ľudí a mnohí videli vo vode stekajúcej po kmeni Božie posolstvo. Preto sa pod ním zhromažďovali a modlili. Miestne úrady však už majú pre celý úkaz vysvetlenie.

Ľudia na predmestí McKimmie Road v Perthe obdivovali figovník, z ktorého sa počas nedávnej Veľkej noci začal valiť prúd vody. Zaujímavý úkaz si okoloidúci po prvý raz všimli na Veľký piatok. Možno práve preto v ňom mnohí videli súvislosť s kresťanským sviatkom a boli presvedčení o tom, že išlo o znamenie priamo od Boha. Miestni obyvatelia dokonca zvláštny jav nazvali Fontána mladosti. 

"Stovky ľudí sa sem chodili modliť, jeden muž sa tou vodou umýval," uviedla miestna obyvateľka Jacqui Bacichová. Niektorí vraj vodu dokonca aj pili. Prúd neustal ani na Veľkonočnú nedeľu, čo ľudí len povzbudzovalo v presvedčení, že ide o Božie znamenie. 

Spočiatku všetko nasvedčovalo tomu, že ide o odtekanie nahromadenej dažďovej vody, čo sa nepotvrdilo. Vyšetrovanie spoločnosti Water Corporation prinieslo prinieslo vysvetlenie. Minulý utorok ráno totiž jej zamestnanci našli pod stromom prasknuté vodovodné potrubie. Pravdepodobne ho poškodil mohutný koreň, voda sa následne natlačila do dutého kmeňa a vytekala z neho von. Miestne úrady potvrdili, že budú pokračovať v monitorovaní stromu a kontrolovať, či voda nenarušila jeho  stabilitu.

Viac o téme: AustráliaBožie znameniePlačúci strom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu