Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Milenci zverejnili FOTO z exotickej dovolenky: Obrovská vlna kritiky, pozrite a pochopíte prečo

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram/positravelty)

BALI - Kelly Castilleová a jej priateľ Kody Workman milujú fotografovanie a cestovanie. Vďaka svojej vášni majú na Instagrame veľa fanúšikov, ktorí dychtivo čakajú na ich ďalší záber. Lenže ich posledný počin rozvíril vášnivú diskusiu a väčšina ľudí ho označila za zbytočný hazard.

Kelly (33) a Kody (32) sú spolu od roku 2017 a odvtedy svoj spoločný profil na Instagrame zásobujú zaujímavými zábermi z celého sveta. Lenže najnovšia fotka z provincie Ubud na Bali spustila u ich fanúšikov vlnu nevôle a rozhorčenia. "To, čo na tejto fotografii ukazujú, je ako výzva, ktorá nabáda ľudí, aby si ublížili," okomentovala jedna užívateľka príspevok, na ktorom mladá žena doslova visí z bazéna nad roklinou a istia ju iba ruky priateľa. Druhí ho považujú za jednoducho strašne hlúpy. 

Milenci zverejnili FOTO z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/positravelty)

Autori kontroverzného záberu nesúhlasné hlasy užívateľov nechápu. Obhajujú sa, že všetko bolo bezpečné, nikomu sa nemohlo nič stať a situáciu mali obaja pod kontrolou. "Teší nás podpora všetkých, ktorým sa naša fotka páči. Naše fotky vnímame ako obraz kreativity, dobrodružstva  a šťastia. Toto milujeme a v to aj veríme," povedala dvojica televízii Fox News. 

Milenci zverejnili FOTO z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/positravelty)

Podľa prieskumu, ktorý uskutočnila spoločnosť Compare Travel Insurance, sú pre užívateľov práve fotografie na Instagrame motiváciou, kde si vybrať dovolenkovú destináciu. Až 43 percent z opýtaných Austrálčanov pripustilo, že pri výbere miesta sa nechávajú ovplyvniť práve zábermi zo sociálnych sietí a 35 percent priznalo, že je pre nich rozhodujúci názor prispievateľov a blogerov.

"Ide však o nebezpečný trend. Ľudia často doslova lovia zábery na riskantných miestach a ohrozujú tým svoje životy," uviedla riaditeľka CTI Natalie Ballová. Turisti tiež čelia útokom zo strany domácich obyvateľov, pretože v honbe za originálnym záberom sa nezriedka správajú hrubo, nevychovane a nerešpektujú pravidlá a zvyky danej krajiny. 

Milenci zverejnili FOTO z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/positravelty)

Ballovej slová potvrdzujú aj výsledky výskumu All India Institute of Medical Sciences. Podľa neho zahynulo v roku 2011 250 ľudí na celom svete iba preto, lebo skúšali urobiť výnimočnú selfie. Približne polovica týchto úmrtí bola zaznamenaná v Indii, ktorá je považovaná za „hlavné mesto” smrti na svete. Minulý týždeň boli napríklad úrady v Thajsku prinútené pohroziť trestom smrti tým, ktorí sa fotografujú s nízko letiacimi lietadlami na pláži Mai Khao Beach v blízkosti letiska Phuket. 

Viac o téme: Selfie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu