Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V USA sa mal nájsť chlapec, ktorý zmizol pred ôsmimi rokmi: DNA test odhalil krutú pravdu

Timmoth Pitzen Zobraziť galériu (2)
Timmoth Pitzen (Zdroj: profimedia.sk)

WASHINGTON - Americká polícia overovala totožnosť chlapca, ktorý o sebe tvrdí, že je Timmothy Pitzen, nezvestný od roku 2011, kedy jeho matka spáchala samovraždu. Tínedžer vraj utiekol dvom mužom, ktorí ho držali v zajatí. Testy DNA ale prehovorili jasnou rečou.

Chlapec sa našiel minulú stredu v Newporte v štáte Kentucky. Podľa amerických médií si ho všimla okoloidúca žena, ktorej sa zdalo, že vyzerá ako stratený a má poranenú tvár. Policajtom povedal, že dokázal utiecť dvom belochom, ktorí ho sedem rokov držali v jednom moteli v susednom štáte Ohio. Opísal ich ako kulturistov potetovaných obrázkami hadov a pavúkov. Predovšetkým však tvrdil, že je Timmothy Pitzen, ktorého zmiznutie v štáte Illinois pred ôsmimi rokmi vyvolalo veľký rozruch. 

V USA sa mal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Ráno v máji 2011 Amy Fry-Pitzenová vyzdvihla svojho syna Timmothyho, vtedy šesťročného, zo školy na predmestí Chicaga, bez toho, aby o tom dala vedieť zvyšku svojej rodiny. O dva dni neskôr bola nájdená v hoteli, kde si podrezala žily. Chlapec s ňou nebol, ale v izbe zanechala odkaz, že Timmothy je v bezpečí u ľudí, ktorí na neho dajú pozor. "Nikdy ho nenájdete," napísala na lístok. 

Vďaka pouličným kamerám polícia vedela vysledovať, že matka a syn prešli skoro 800 kilometrov, navštívili zoo a dva vodné parky. Odvtedy sa ale po chlapcovi zľahla zem a polícia nenašla žiadnu stopu. Jeho otec ale naďalej veril, že je nažive. Pred dvomi rokmi povedal novinárom, že si nevie predstaviť, že by žena mohla ublížiť ich dieťaťu.

Timmothyho babička Alana Andersonová medzitým vyhlásila, že dúfa, že sa jej vnuk našiel. Bohužiaľ sa tak ale nestalo, keďže testy odhalili, že nájdený chlapec nie je Timmothy, ale Brian Rini, ktorý si ešte donedávna odpykával 14-mesačný nepodmienečný trest za vlámanie a vandalizmus. 

V USA sa mal
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Hamilton County Sheriff's Office)

Viac o téme: PátranieNezvestnýTimmothy pitzen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu