Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Robotník sa vrátil zo šichty a zažil najväčší šok: Omyl, ktorý z neho spravil milionára

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Austrálskemu robotníkovi sa oplatilo dôverovať tým istým číslam, ktoré podával v lotérii dlhých tridsať rokov. Trpezlivý vytrvalec sa po viac ako štvrťstoročí dopracoval k rozprávkovej výhre, ktorá sa mu dokonca zdvojnásobila. O tučný jackpot sa bude deliť iba s jedným výhercom.

O šťastnom výhercovi v lotérii Lotto, ktorý rozbil minulý utorok rozprávkový jackpot, nie sú známe žiadne detaily. Na verejnosť prenikla iba informácia, že ide o robotníka, ktorý tri desaťročia podával tie isté čísla. Výhra sa mu dokonca zdvojnásobila, pretože omylom kúpil a podal až dva žreby s týmito číslami. Vďaka tomu vyhral dokopy 70 miliónov austrálskych dolárov (44 miliónov eur), o ktoré sa podelí s ďalším výhercom z Tasmánie. 

Robotník sa vrátil zo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Nemohol som tomu uveriť. Myslel som si, že zle vidím," povedal muž pochádzajúci z Melbourne, ktorý sa o svojej výhre dozvedel po tom, ako sa vrátil domov z nočnej šichty. Rozhodne má teda veľký dôvod na radosť.

Horšie je na tom Austrálčan, ktorý ešte v októbri 2017 skúsil šťastie v americkej lotérii Mega Millions. Vyhral síce jackpot vo výške 50 miliónov dolárov, ale kvôli časovému posunu bol jeho žreb podaný po stanovenom termíne. Z tohto dôvodu vznikli pochybnosti ohľadom vyplatenia výhry. Súdne ťahanice sa skončili až minulý mesiac, keď austrálsky súd rozhodol, že tento výherca nemá právo na uvedenú výhru, pretože nesplnil požadované podmienky. Jeho žreb bol síce posunutý do ďalšieho žrebovania, ale už nevyhral.

Viac o téme: Výhra v lotérii
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu