Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Babička porodila svoju vlastnú vnučku, ktorá má dvoch otcov

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Ariel Panowicz Creative)

OMAHA - Šesťdesiatjedenročná Američanka porodila zdravé dievčatko, ktoré sa tak stalo jej vnučkou. Dieťa vynosila preto, lebo chcela pomôcť svojmu homosexuálnemu synovi a jeho manželovi. Sama im ponúkla možnosť využiť svoju maternicu, píšu americké médiá.

Cecile Eledgeová zo štátu Nebraska má síce už za sebou menopauzu, avšak túžba jej syna Matthewa ju priviedla k nápadu, ktorý sprvu vyvolal len pobavené úsmevy. "Samozrejme sa tomu všetci smiali," opísala prvotné reakcie podľa stanice BBC. Lenže jej tridsaťdvaročný syn a jeho partner Elliot Dougherty, ktorým ponúkla svoje vajíčka Doughertyho sestra, hľadali ženu, ktorá by im dieťa porodila. 

VIDEO Babička porodila svoju
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Elliot Dougherty)

Lekári konštatovali, že babička by skutočne svoje vnúča porodiť mohla. Kvôli nízkym mzdám učiteľa a kaderník si vraj navyše nemohli finančne dovoliť "prenajať" maternicu inej ženy či zaplatiť darcovstvo vajíčok. Navyše im to prišlo neosobné. Nechali preto vajíčka sestry oplodniť Matthewovými spermiami a spoľahli sa na jeho matku. 

VIDEO Babička porodila svoju
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/KGW News)

Elliot so svojou novonarodenou dcérkou
Zobraziť galériu (4)
Elliot so svojou novonarodenou dcérkou  (Zdroj: SITA/AP/Ariel Panowicz)

"Cítila by som sa strašne, keby sa niečo stalo. Dodržiavala som pokyny do písmena," povedala denníku USA Today Cecile, ktorá nakoniec minulý týždeň podľa lekárov porodila bez väčších problémov v stanovenom termíne. Obaja otcovia podotýkajú, že ich dcéra Uma Louise bude aspoň mať veľkú rodinu, ktorá ju bude vychovávať.

Viac o téme: PôrodVnučkaCecile eledge
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu