Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Narodili ste sa v januári alebo vo februári? Zrejme vás čaká takýto super život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Viaceré výskumy potvrdili, že deti narodené začiatkom roka majú našliapnuté na skvelú a úspešnú kariéru. Z porovnania štúdií vykonaných nezávisle od seba vyplynulo, že medzi filmovými a športovými hviezdami, ako aj vrcholovými manažérmi majú najväčšie zastúpenie tí, ktorí sa narodili v znamení vodnára.

Ak je práve začiatok roka termín, kedy sa má narodiť vaše dieťa, dávate mu do vienka šancu na skvelú kariéru. Podľa viacerých výskumov sú totiž úspešní herci, športovci či riaditelia narodení najčastejšie práve v znamení vodnára. Tak napríklad časopis Journal of Social Sciences zistil, že väčšina hollywoodskych hviezd sa narodila v období medzi 20. januárom a 18. februárom.

Autori výskumu náhodne siahli po profesiách z rôznych oblastí života, vrátane politiky, vedy, športu, šoubiznisu a nazreli pritom nielen do súčasnosti, ale aj do histórie. Najskôr vybrali iba sto respondentov, neskôr číslo navýšili na dvesto a následne na tristo. Zakaždým boli výsledky naklonené práve tým, ktorí sa narodili na začiatku kalendárneho roka.

"Najvyšší počet celebrít sa narodil v znamení vodnára," potvrdili autori zaujímavej štúdie. Medzi typické črty tohto znamenia patrí energia, nápaditosť a nezávislosť. Patria sem napríklad Jennifer Aniston, Oprah Winfrey či Cristiano Ronaldo. 

Ikonické účesy podľa Jennifer
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

K podobným výsledkom sa dopracoval aj štatistický úrad UK Office of National Statistics, ktorého pracovníci analyzovali devätnásť rôznych profesií, aby zistili, aká súvislosť je medzi dátumom narodenia a kariérnym úspechom náhodne vybratých osôb. Medzi januárovými deťmi je podľa ich zistení najviac lekárov, ale aj vysoký podiel dlžníkov. 

Narodili ste sa v
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

 A je tu aj štúdia ONS, z ktorej vyplynulo, že ľudia narodení vo februári majú väčšiu pravdepodobnosť stať sa umelcami v porovnaní s tými, čo sa narodili v iných mesiacoch. Výskum organizácie S&P 500 companies vykonaný v rokoch 1992 až 2009 zas zistil, že desať percent výkonných riaditeľov sa narodilo v januári, pričom vo všetkých prípadoch išlo o naozaj úspešných ľudí. Výsledky sú to určite pozoruhodné, ale stále to neznamená, že ľudia narodení v iných ročných obdobiach nemajú šancu uspieť a zabezpečiť si krásnu budúcnosť.

Viac o téme: DetiJanuárVýskum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu