Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Desivé utrpenie na FOTO: Rybára napadol rozzúrený hroch, toto sa hádam nedalo prežiť!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

NAIVASHA - Dramatické zábery z Kene zobrazujú rozzúreného hrocha, ktorý napadol rybára neďaleko jazera Naivasha. Zúfalý mladík sa bránil desať minút, napokon sa zachránil. Okolie jazera už dlhodobo bojuje s hrošími útokmi, podľa vyjadrení problém miestna vláda už dlhodobo nedokáže vyriešiť.

Mathew sa snažil zachrániť si život ukrytím sa pod spadnutý strom, zatiaľ čo odolával nepretržitým útokom zúrivého hrocha. V jazere Naivasha, ktoré patrí do UNESCO, uviazol až po kolená, čo mu značne komplikovalo boj so zvieraťom. "Dupotaním nôh a prudkými pohybmi hlavy sa hroch snažil dostať svoju obeť," uviedol taliansky fotograf Federico Genovese, ktorý bol svedkom incidentu. 

Desivé utrpenie na FOTO:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Mladíkovi sa tento nečakaný útok podarilo prežiť, no ďalšie obete zúrivých hrochov nemusia mať také šťastie. V priebehu víkendu hroch usmrtil jedného rybára a ďalší dvaja skončili ťažko zranení. Tieto udalostí spája nielen útok zvieraťa, no predovšetkým miesto. Minulý rok padol za obeť čínsky turista. Jazero Naivasha sa stáva čoraz viac nebezpečnejším miestom. 

Nebezpečný hroch v Keni pripravil o život nič netušiaceho čínskeho turistu

Napriek tomu je však obľúbenou turistickou atrakciou, paradoxne, vďaka zvýšenému výskytu hrochov a vtáčej populácie. Miestne hrochy, ktorých počet sa šplhá na dvesto, sú čoraz agresívnejšie, predovšetkým kvôli ľudskému zásahu do ich prirodzeného prostredia. Spôsobujú to okolití rybári, pestovatelia kvetov a hoteloví turisti. 

Desivé utrpenie na FOTO:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Problémom však môže byť aj narastajúca hladina vody, ktorá zaplavuje hrošie pasienky. Výsledkom je vstup hrochov na miesta, ktorým sa v minulosti vyhýbali, napríklad hotelové trávniky či rybárske územia, čo potom vyúsťuje do podobných útokov. Úrady v Keni problém odmietajú riešiť, naopak, minulý rok zverejnili plán o znížení počtu prírodných plôch pre voľne žijúce živočíchy.

Viac o téme: KeňaHrochútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu