Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Najväčšia krava na svete unikne krutému osudu: Nezmestí sa do bitúnku

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Youtube/News 8 WROC)

MYALUP - Najväčšia krava na svete pravdepodobne dožije v pokoji a zomrie na starobu. Je totiž tak obrovská, že sa nezmestí do žiadneho bitúnku. Obor, ktorý šéfuje stádu v blízkosti austrálskeho mesta Myalup, je vysoký takmer dva metre a medzi svojimi súkmeňovcami je naozaj neprehliadnuteľný.

Sedemročný býk z plemena holštajnský dobytok sa preháňa po farme Geoffa Pearsona a jeho majiteľ je na neho mimoriadne pyšný. Obor totiž váži až 1,4 tony a jeho výška dosahuje 1,9 metra. Kravy z tohto plemena sú pritom bežne vysoké 1,2 m a vážia zhruba 680 kg. Dokonca aj tie najväčšie plemenné býky dosahujú výšku iba 1,8 metra a majú hmotnosť jednu tonu. 

VIDEO Najväčšia krava na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/News 8 WROC)

Zo zvieraťa s takýmito rozmermi je možné získať zhruba 630 kg hovädzieho mäsa, 450 kusov steakov a 370 kg mletého mäsa. Pearson kúpil toto výnimočné zviera v prepočte za približne 250 eur, aby sa stalo vodcom stáda. "V tom čase som mal na farme býka z plemena brahman," spomína si farmár. Volali ho vraj Bra (podprsenka). Mladý býk sa s ním skamarátil, a preto ho pomenovali Knickers (nohavičky) a zrazu mal majiteľ na farme kompletnú súpravu bielizne. "Nikdy som si nemyslel, že Nohavičky narastú do takých veľkých rozmerov. Bolo by príliš komplikované previezť ho na bitúnok a zabiť, takže bude žiť šťastne, až kým nezomrie," dodal Geoff. 

VIDEO Najväčšia krava na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Youtube/News 8 WROC)

Jeho býkovi však chýba do prekonania rekordu nejaký ten centimeter. Najväčším býkom na svete stále zostáva Bellino z plemena chianina, ktorému na výstave hovädzieho dobytka v Ríme v roku 2010 namerali výšku presne dva metre.  

Viac o téme: BýkAustráliaNajväčšia krava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu