Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Trénerka odhalila päť najčastejších chýb, ktoré robia ženy pri chudnutí

Georgie radí ženám, ako schudnúť Zobraziť galériu (4)
Georgie radí ženám, ako schudnúť (Zdroj: Instagram/georgiestevenson)

SYDNEY - Ak dlhodobo zápasíte s kilami navyše a nepomohla vám žiadna diéta, možno vám pomôže trénerka Georgie Stevensonová. Do piatich bodov zhrnula najčastejšie chyby, ktorých sa na ceste za štíhlou postavou dopúšťajú jej klientky a potom márne čakajú na to, že ručička na váhe klesne na vytúžené číslo.

Georgie (24) sa špecializuje na tvorbu ženských zoštíhľujúcich programov a podľa ohlasov na sociálnych sieťach sú klientky s jej radami veľmi spokojné. Väčšina z nich ale robí v snahe schudnúť tie isté chyby a márne sa potom snažia dopracovať k vytúženej postave. Trénerka ich preto zhrnula do piatich bodov, aby sa im ženy nabudúce pri chudnutí vyvarovali. 

Osobná trénerka radí, ako čo najrýchlejšie schudnúť: Dodržujte tieto tri kroky a máte vyhraté

Deficit kalórií

"Ženy, ktoré veľa cvičia a málo jedia, priberajú. Sú nešťastné a pýtajú sa ma, ako je to možné," vraví Stevensová. Každý kto chudne, musí príjem kalórií obmedziť, to je dávno známe. Lenže ak ich množstvo zníži drasticky, telo si začne tvoriť zásoby a všetko ukladá, čo sa časom prejaví na zvýšenej hmotnosti. Samotá Georgie vraj robila túto chybu, čo sa aj prejavilo na jej postave. Pri tréningu a chudnutí musíte mať vyvážený jedálniček a nesmiete hladovať. 

Trénerka odhalila päť najčastejších
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/georgiestevenson)

Príliš veľa tréningu

Nadmerné kardio a neprimerané posilňovanie spôsobujú telu neuveriteľný stres. Toto všetko spustí príliv hormónov a prejaví sa to na vašej nálade. Prílišné "tlačenie na telo" nakoniec udrží vo vašom tele veľa energie a zabráni strate hmotnosti.

Málo spánku

Spánok hrá pri chudnutí veľmi dôležitú úlohu. Vyčerpaní a nevyspatí ľudia často siahajú po sladkostiach. Telo totiž takto signalizuje, že potrebuje viac energie a oddych. Trénerka odporúča sedem až osem hodín spánku denne. 

Trénerka odhalila päť najčastejších
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Vyhýbanie sa zdravému posilňovaniu

Posilňovanie spevní vaše svalstvo a zároveň podporí spaľovanie tuku. Podľa odborníčky sa ho ale klientky zbytočne boja. Odporúča v tomto smere rezistentný tréning, ktorý naštartuje metabolizmus. "Výborne spaľuje tuk najmä na bruchu. Ja takto cvičím štyri alebo päťkrát týždenne. Vždy dbám na to, aby to bolo pomalé cvičenie, čím dávam telu najavo, že je potrebné dobudovať svalovú hmotu."

Trénerka odhalila päť najčastejších
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/georgiestevenson)

Uprednostňovanie výzoru pred zdravím

Nezabúdajte na to, že zdravie je prvoradé. Pohľad do zrkadla síce znamená pre každú ženu veľa, ale nikdy nebudete šťastné, ak nebudete spokojné vo svojom vnútri. 

Viac o téme: FitnessChudnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu