Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na hluchého žiaka (6) začali civieť spolužiaci: Keď sa dozvedel prečo, išiel sa prepadnúť od hanby

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WASHINGHTON - Hluchého chlapca nahnevalo, že sa všetci v triede pozerajú na neho. Po tom, ako mu jeho učiteľka vysvetlila, v čom je problém, zostal v šoku nielen on, ale aj jeho spolužiaci. Úprimnú konverzáciu zaskočeného školáka a jeho spolužiakov neskôr zverejnila na sociálnej sieti.

Anna Trupianová pracuje na základnej škole Kendall Demonstration Elementary School vo Washingtone a nedávno vo svojej triede riešila kurióznu situáciu. Jej šesťročnému hluchému žiakovi sa totiž nepozdávalo, že väčšina jeho spolužiakov na neho civí. "Pozerajú sa na teba, pretože prdíš a oni to počujú," vysvetlila mu posunkovou rečou Trupianová.

Prekvapený chlapec zostal v šoku a zrejme sa cítil aj poriadne trápne. Zároveň sa divil, že niečo také dokážu počuť iní ľudia v triede, na čo sa spustila búrlivá diskusia. Väčšinu detí totiž zaskočilo, že ich uvoľnené vetry sú hlasné. "Počkajte, to akože počujú všetky prdy?!" spýtala sa tretina triedy. "Moje radšej nepočúvajte, nie sú príjemné," vykríkol jeden zo žiakov.

Diskusia nabrala na obrátkach, keď sa deti dozvedeli, že ide o činnosť, ktorú vykonáva každý bez ohľadu na to, či sa mu to páči alebo nie. "Aj moja mama to robí? Aj ocko? Aj vy?" pýtali sa prekvapené deti. Jeden z chlapcov dokonca tvrdil, že takéto plyny sú aj pozorovateľné a majú zelenú farbu. Vraj to videl v televízii. Anne chvíľku trvalo, kým žiakom vysvetlila, ako to vlastne je a upokojila ich, že nie všetky takto vypustené plyny páchnu.

"Takže mojich osem rokov na vysokej škole bolo naozaj potrebných, keď dokážem zvládať takéto diskusie," smeje sa učiteľka, ktorá vtipnú situáciu opísala na sociálnej sieti. "Viem, o čom hovoríte. Učil som hluchých žiakov. V triede som bol jediný počujúci a občas som sa schuti zasmial, keď deti ticho pracovali a počul som, ako sa miestnosťou vznášali podivné zvuky. Všetci sa ma nechápavo pýtali, prečo sa smejem," zareagoval jeden užívateľ. 

Viac o téme: TriedaHanbaPrdenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu