Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ženy rozhnevali celé lietadlo: Odporný zlozvyk na VIDEU terčom hnevu, na personál úplne kašľali

Ženy nechceli dať nohy dole Zobraziť galériu (3)
Ženy nechceli dať nohy dole (Zdroj: Weibo/Haidelan_BH)

PEKING - Na sociálnej sieti sa objavilo video nahnevaného pasažiera leteckej spoločnosti China Southern Airlines z Nanningu do Harbinu. Hnevalo ho, že si jedna z cestujúcich drzo vyložila bosé chodidlá na podnos určený na jedlo a nápoje a napriek mnohým upozorneniam ich odmietla dať dolu. A akoby toho bolo málo, pridala sa aj jej prísediaca. V krajine sú pritom za takéto správanie nemalé postihy.

Manžel (†22) poslal žene posledné SELFIE z lietadla smrti: O pár minút sa zrútili do mora

Na vnútroštátnej čínskej linke z Nanningu do Harbinu vytočila nielen personál, ale aj ďalších cestujúcich pasažierka, ktorá mala vyložené bosé chodidlá na mieste, kam sa ľuďom servírujú jedlá a nápoje. Bosé nohy vyložené na podnose vadili aj personálu.

Ženy rozhnevali celé lietadlo:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Weibo/Haidelan_BH)

Napriek tomu nedokázali so ženou pohnúť, pretože tvrdila, že ako bývalá baletka má ubolené chodidlá a toto je jediná poloha, kedy ju nebolia. A aby toho nebolo málo, nezaostávala ani jej prísediaca, ktorá urobila to isté s jediným rozdielom: nechala si na nohách ponožky. Užívateľov sociálnej siete ich postoj vyburcoval a mnohí navrhujú, aby boli tvrdo penalizované.

Ženy rozhnevali celé lietadlo:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Weibo/Haidelan_BH)

„Drzé ženy dokonca obvinili letušky z nedostatočnej empatie,“ tvrdí autor videa. „A my sme museli čuchať zápach z ich nôh.“ Po zverejnení záberov zasypali príspevok komentáre nahnevaných užívateľov sociálnej siete. „Toto je nechutné a necivilizované. Cítim tie nohy až sem,“ znie podľa portálu MailOnline jeden z komentárov. 

Niektorí dokonca odporučili, aby mená oboch žien uviedli na čiernu listinu pasažierov a dostali pokutu. Mnohí vyzývajú k tomu, aby boli potrestané znížením ich skóre v sociálno-kreditnom systéme. Ide o systém, ktorý bol zavedený v roku 2014 a slúži na monitorovanie nevhodného správania Číňanov na verejnosti.

Tí, ktorí za viaceré prešľapy navýšia svoj kredit, sú rôzne penalizovaní. Nemôžu napríklad dostať úver, nakupovať nehnuteľnosti alebo cestovať lietadlom. Iba od apríla tohto roka si kvôli „zlému“ kreditu nemohlo kúpiť letenky 11,14 miliónov Číňanov. Ďalších 4,25 milióna dostalo zákaz nakupovať lístky na vysokorýchlostné vlaky a mohli cestovať iba pomalými vlakmi.  

Viac o téme: LietadloBosé nohyCestujúca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu