Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena zažila na londýnskom letisku doživotnú traumu: Robil mi to priamo na verejnosti!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Lilith Carroll)

DUBLIN - Lilith Carrollová, v minulosti muž, dnes žena, zažila na londýnskom letisku Luton životnú traumu. Na detektore kovu jej chlapík prikázal, aby si dala dole podprsenku. Predtým ju údajne ohmatával v okolí pŕs. Mladá žena je z tohto incidentu stále otrasená a odmieta akýkoľvek ľudský kontakt.

Lilith cestovala z Londýna do Dublinu. Najprv ju zamestnanec letiska na detektore kovov ohmatal, pričom sa zameral predovšetkým na oblasť hrudníka. Carrollová je transgender, čo znamená, že sa pôvodne narodila ako muž, no v priebehu života sa dala preoperovať na ženu.

Žena zažila na londýnskom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Lilith Carroll)

"Bol to absolútne traumatizujúci zážitok. Preskenovali mi celé telo. Chlapík ma potom ohmatával a dotýkal sa mojich pŕs, priamo na verejnosti," posťažovala sa na Twitteri. Povedala, že keď chlap nahmatal podprsenku, spýtal sa, čo je pod ňou. Lilith odpovedala, že jej prsia. Dublinčanku následne odviedol do osobitnej miestnosti, kde jej prikázal dať si dole podprsenku, aby zistil, či v nej neprenáša niečo nepovolené. 

Ako sa vyhnúť stresu na letisku: Dodržiavajte tieto RADY a bude sa vám cestovať jedna radosť

Carrollovej vadilo aj to, že ju ochranka oslovovala ako muža, nie ako ženu, aj napriek tomu, že ich niekoľkokrát opravila. V zúfalstve im ukázala svoj pas, aby pochopili, že je skutočne žena. "Nemyslím si, že si uvedomovali, do akých úzkych ma vtedy dostali," komentuje nepríjemnú situáciu. Hoci je Lilith ženou, nedostala príležitosť vyžiadať si na kontrolu ženskú pracovníčku letiska. Aj dávno po incidente sa neprestáva triasť a plakať. Nechce sa s nikým stretávať, odmieta dokonca aj jedlo či pohľad druhých ľudí. Podľa jej slov sa od tejto udalosti bude každého letu v Spojenom kráľovstve obávať. Podstúpila dokonca aj terapiu. 

Žena zažila na londýnskom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Lilith Carroll)

Jej príspevok na Twitteri vyvolal množstvo podporných reakcií. Veľa ľudí pobúrilo, ako sa k nej chlapík na letisku zachoval. K udalosti sa vyjadril aj hovorca letiska v Lutone. "Veľmi nás mrzí, že sme pani Carrollovú dostali do úzkych. Ospravedlňujeme sa za jej za to a v súčasnosti pracujeme na interných opatreniach, ktoré zabránia podobným nedorozumeniam v budúcnosti. Budeme úzko spolupracovať s miestnou komunitou LGBT, aby sme náš personál vyškolili k adekvátnemu správaniu," prisľúbil hovorca. 

Viac o téme: LetiskoSexuálne obťažovanieTransgenderBezpečnostná kontrola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu